<p>Een verpleegkundige neemt een coronatest af. (Foto: archief)</p>

Een verpleegkundige neemt een coronatest af. (Foto: archief)

Tweede teststraat in Duiven bij begraafplaats 't Heijlige Lant

Duiven heeft sinds gisteren een tweede coronateststraat. Het initiatief van het Doetinchemse vervoersbedrijf Correct Monnereau stond al even in de startblokken, maar was nog op zoek naar artsen die de verpleegkundigen kunnen ondersteunen. De locatie van de teststraat is het uitvaartcentrum bij begraafplaats ’t Heijlige Lant.

De teststraat is met name bedoeld voor bedrijven, maar ook particulieren kunnen er terecht. Belangstellenden moeten vooraf een afspraak maken via coronateststraatgelderland.nl. Een test kost 99,50 euro. Wie zich laat testen blijft in de auto zitten, de testen worden in het uitvaartcentrum ‘bemonsterd’. De uitslag is binnen een kwartier bekend. Wachten kan op de parkeerplaats van de begraafplaats. Wie positief wordt getest, krijgt een app met informatie van het RIVM en wordt geacht contact op te nemen met de eigen huisarts. De teststraat geeft de contactgegevens ook door aan de GGD. De testen worden afgenomen door een verpleegkundige, die ruggenspraak kan houden met de artsen die aan de teststraat zijn verbonden. “Het vinden van artsen was, logischerwijs in deze tijd, niet eenvoudig. Maar we wilden per se voldoen aan alle richtlijnen”, legt Correct Monnereau-woordvoerder Berry van Beek uit. Het bedrijf heeft ook een teststraat in Doetinchem.De andere Duivense coronateststraat is op Centerpoort-Noord.

Coronacijfers
In de gemeente Duiven zijn de afgelopen twee weken 126 nieuwe coronabesmettingen geregistreerd. Daarmee komt het totaal sinds het uitbreken van de coronacrisis op 444 besmettingen (gemiddeld ruim 8 per dag). Verder zijn er twee ziekenhuisopnamen (nu 18) en één sterfgeval (nu 7) bijgekomen. In Westervoort is het aantal besmettingen in dezelfde periode toegenomen van 153 naar 233 (gemiddeld ruim 5 per dag). Het aantal ziekenhuisopnamen (6) en het aantal sterfgevallen (6) is gelijk gebleven. De gemeente Zevenaar blijft het slechter doen dan de beide andere Liemers gemeenten. Het aantal geregistreerde besmettingen steeg van 477 naar 691 (gemiddeld ruim 14 per dag), het aantal ziekenhuisopnamen van 54 naar 59 en het aantal sterfgevallen van 17 naar 19.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden