Jinthe de ‘mooiste hond van Duiven'

De Berner sennenhond Jinthe van Chantal Woudenberg is gekozen tot ‘mooiste hond van Duiven’. Daar is de Duivense heel blij mee. “Jinthe is een prachtige hond. Lief, trouw, waaks en gericht op alle huisgenoten. Hij is pas rustig als iedereen thuis is. Jinthe is nu twintig maanden, ik heb hem gekregen als puppy. We hebben thuis nog twee Berner sennenhonden.”

Chantal (39) nomineerde Jinthe enkele maanden geleden voor de jaarlijkse verkiezing van Animal Event en Farm Food hondenvoeding. Online konden stemmen worden uitgebracht op de in totaal bijna 4.000 genomineerde honden. De provinciale winnaars gingen door naar een landelijke finale. ‘Mooiste hond van Nederland’ werd Jayden, de golden retriever van Harald Janssen uit Susteren. 

De bekendmaking van de winnaars was gepland als live onderdeel van Animal Event, een jaarlijks publieksevenement voor dierenliefhebbers. Dat kon vanwege de coronamaatregelen niet doorgaan en daarom werd gekozen voor een online-verkiezing. Tot de finale schopte Chantal Woudenberg het niet met Jinthe, maar ze is trots op de onderscheiding ‘mooiste hond van Duiven’. “Dat is-ie ook echt.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden