60 jaar getrouwd en nog steeds actief en energiek


<p>Het vitale diamanten paar Henk en Ger Strohscheidt, met burgemeester Huub Hieltjes die langskwam om felicitaties over te brengen.</p>

Het vitale diamanten paar Henk en Ger Strohscheidt, met burgemeester Huub Hieltjes die langskwam om felicitaties over te brengen.

60 jaar getrouwd en nog steeds actief en energiek

Henk Strohscheidt (85) en Ger Strohscheidt-Jansen (86) uit Duiven waren 30 september zestig jaar getrouwd. Het diamanten feest kon toen niet worden gevierd, maar omdat het te bijzonder is om zomaar voorbij te laten gaan, kwam burgemeester Hieltjes het echtpaar maandag alsnog feliciteren.

De dochters Karin en Inge glunderen. Wat zijn ze trots op hun ouders. “Fijne mensen”, zegt Karin. “We zijn heel blij dat ze samen oud worden.”

En hoe! Ze mogen dan een eind in de tachtig zijn, Henk en Ger zijn actief en energiek. Ze fietsen en wandelen en dit voorjaar kochten ze zelfs nog een caravan om mee op stap te gaan. Karin: “De vorige hadden ze een paar jaar geleden verkocht. Ze zouden voortaan busreizen maken. Maar ze misten de caravan en dus is er een nieuwe gekomen.”

Henk komt uit Brummen, Ger uit Eefde. Ze waren 17 en 18 toen ze elkaar leerden kennen. Acht jaar later trouwden ze en er werden twee dochters geboren. Er zijn inmiddels vier kleinkinderen en twee achterkleinkinderen. Henk werkte als typograaf, totdat hij op zijn 57e vervroegd met pensioen ging. Hij is nog steeds lid van vakbond FNV, al zeventig jaar. Het echtpaar woont sinds 1969 in Duiven, tegenwoordig in een seniorenwoning aan de Meerkoetstraat.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden