Run op bierboek van Marco Philipsen


<p>V.l.n.r. Agnes en Anton Houtriet, Marco Philipsen en Dennis Kock in slijterij Mitra Dennis Kock in Duiven.<br><br></p>

V.l.n.r. Agnes en Anton Houtriet, Marco Philipsen en Dennis Kock in slijterij Mitra Dennis Kock in Duiven.

Run op bierboek van Marco Philipsen

Vijftien exemplaren van zijn boek BierWijzer stelde Duivenaar Marco Philipsen vorige week beschikbaar voor lezers van deze krant. Het bleek een schot in de roos, want binnen de kortste keren liep onze mailbox vol. Gelukkig hoefden we niet alle belangstellenden teleur te stellen, want Marco besloot nog zestig boeken weg te geven.

De eerste lezer die reageerde was Agnes Houtriet uit Groessen. Samen met haar man Anton werd ze uitgenodigd om haar exemplaar uit handen van Marco Philipsen zelf in ontvangst te nemen. Dat Agnes de eerste was, kwam doordat ze ‘voorinformatie’ had. “Mijn dochter bezorgt de Duiven Post en ik help altijd met vouwen. Zodoende zag ik de hele tijd het artikel met Marco langskomen. Ik dacht: ‘Ik ga het gewoon proberen’. Maar ik had geen grote voorsprong hoor, want mijn dochter is meteen de krant gaan bezorgen.”

Agnes hoopte het boek te winnen voor haar man Anton, een ‘gezelligheidsdrinker’ (zegt Agnes), die vrijdag jarig was en qua verlanglijstje niet verder kwam dan ‘Doe maar iets lekkers’. Anton is blij met het boek en ging zaterdagmiddag dan ook graag op de foto samen met Agnes, bierkenner Marco Philipsen en slijter Dennis Kock.. Daarna is hij meteen gaan lezen. Hij vindt vooral de anekdotes leuk en ook de verhalen over hoe bier gebrouwen wordt. Van de speciaalbieren die worden besproken, gaat hij er volgens Agnes zeker een aantal proberen. Zelf drinkt Agnes zelden bier, maar dat gaat nu misschien veranderen. “Ik wist niet dat er zoveel soorten zijn. Ik denk dat ik ga voor de zoetige bieren.”

Marco Philipsen is aangenaam verrast door de grote belangstelling voor zijn boek. “Ik kreeg woensdagmiddag meteen appjes van de redactie dat het hard ging. Daarna hebben ze alle mailtjes aan me doorgestuurd, zodat ik persoonlijk antwoord kon geven. Het is heel leuk om de persoonlijke verhalen van lezers over hun ervaring met speciaalbieren te lezen. Toen het bleef stormlopen, hebben we aantal gratis boeken verhoogd naar vijfenzeventig.”

Van het bierboek BierWijzer van Duivenaar Marco Philipsen waren voor lezers van deze krant aanvankelijk vijftien exemplaren beschikbaar. Vanwege de grote belangstelling heeft Marco er zestig boeken bijgedaan. Mocht u desondanks achter het net hebben gevist, dan kunt u BierWijzer voor 12,99 euro kopen bij Mitra Dennis Kock aan de Thuvinestraat 36 in Duiven.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden