Ondernemersfamilies helpen elkaar


<p>Bisselinks en Wielemannen met de Wieleman-bus voor de tent van Bisselink Kerstbomen aan de Hamersestraat.</p>

Bisselinks en Wielemannen met de Wieleman-bus voor de tent van Bisselink Kerstbomen aan de Hamersestraat.

Ondernemersfamilies helpen elkaar

Bisselink en Wieleman. Dat zijn bekende namen in Westervoort. Van oudsher ondernemersfamilies. Het leuke is dat ze elkaar in deze moeilijke tijd helpen. Heel concreet: medewerkers van horecabedrijf Wieleman helpen de Bisselinks met de jaarlijkse kerstbomenverkoop van die familie.

“Heel gezellig samen hoor”, zegt Ans Pelgrim-Bisselink. “Veel mensen van ons en van Wieleman kennen elkaar al. Ergens ver weg zijn de Bisselinks en Wielemannen ook nog familie van elkaar. Het is mooi dat we elkaar in deze bijzondere tijd kunnen helpen.”

Het verhaal is deels bekend. Corona zet de wereld op z’n kop en met name de horeca wordt hard geraakt. Martijn Wieleman heeft er buikpijn van. “Als horecabedrijf en evenementenorganisator zitten we in de hoek waar de klappen vallen. We gebruiken de tijd om de zalen aan te passen en met acties. Voor Sinterklaas bijvoorbeeld hebben we een borrelbox samengesteld en op 10 december gaat het Moesaete in een aangepaste vorm toch door. Maar dan heb je het over druppels op een gloeiende plaat. Bedrijfstechnisch gezien zijn we alleen maar bezig met overleven. Er is momenteel gewoon weinig werk voor onze vaste medewerkers.”

Hoe anders is de situatie bij Bisselink Kerstbomen. Daar staan ze voor de drukste weken van het jaar. Weken waarin duizenden kerstbomen worden verkocht en versierprojecten worden uitgevoerd. Ans Pelgrim: “Met alleen familieleden redden we het niet. Daarom huren we ieder jaar via een uitzendbureau mensen in. Toen dat een paar weken geleden ter sprake kwam hebben we gezegd: waarom kijken we niet naar mensen uit Westervoort die vanwege de crisis thuis zitten? Toen kwam als vanzelf de naam Wieleman naar voren. Die hebben het lastig nu.”

Martijn Wieleman had weinig bedenktijd nodig. “Een ontzettend mooi gebaar van de familie Bisselink. Ik heb gelijk gezegd dat wij graag helpen.”

Inmiddels zijn er duidelijke afspraken gemaakt. Zo helpen medewerkers van Wieleman bij het aanbrengen van verlichting in bomen en nemen anderen het bezorgen van bomen voor hun rekening. Daarbij wordt ook gebruik gemaakt van de bedrijfsbus van Wieleman. Martijn: “Deze bizarre tijd vraagt om flexibele oplossingen. In dit geval kun je daar zeker van spreken.”

Ans Pelgrim is ervan overtuigd dat het goed gaat komen. “Natuurlijk, daar heb ik geen enkele twijfel over. Wij blij, zij blij.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden