Gouden echtpaar heeft eindbestemming Groessen


<p>Jan en Marjo van Buuren voor hun huis in Groessen met op de achtergrond burgemeester Huub Hieltjes van Duiven. (Foto: René Nijhuis Fotografie)</p>

Jan en Marjo van Buuren voor hun huis in Groessen met op de achtergrond burgemeester Huub Hieltjes van Duiven. (Foto: René Nijhuis Fotografie)

Gouden echtpaar heeft eindbestemming Groessen

In kleine kring vierden Jan van Buuren (77) en Marjo van Buuren-Leenders (72) uit Groessen op 8 december dat het precies vijftig jaar was geleden dat ze in het huwelijksbootje stapten. Burgemeester Huub Hieltjes bracht felicitaties over namens de gemeente Duiven.

Dat de burgemeester op de stoep zou staan had het gouden echtpaar niet verwacht. Het bezoek was geregeld door zoon Fabian, die zag dat zijn ouders ervan genoten. “De burgemeester was ook echt geïnteresseerd. Een sympathieke man.”

Jan en Marjo van Buuren komen beiden uit Arnhem. Na hun trouwen gingen ze wonen in Elst, maar dat was van korte duur. Vanwege Jans werk als meet- en regeltechnicus bij steeds verschillende bedrijven, zwierven ze jarenlang door het land. Van Winschoten naar Venray en ook nog op twee adressen in Duiven. Achttien jaar geleden vonden ze hun voorlopige eindbestemming in Groessen.

Jan van Buuren steekt veel tijd in zijn bestuursfunctie bij seniorensociëteit Het Palet. Samen fietst het stel regelmatig en als ze de kans krijgen boeken ze een vakantietripje. Ze bezochten de laatste jaren onder meer het Verre Oosten, Oost-Europa en Gambia. Dankbaar dat hun gezondheid dat toelaat.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden