Kerstkaarten van kinderen voor ouderen en eenzamen


<p>Leerlingen van basisschool IKC De Groene Ring in Duiven voor de ingang van zorgcentrum Thuvine.</p>

Leerlingen van basisschool IKC De Groene Ring in Duiven voor de ingang van zorgcentrum Thuvine.

Kerstkaarten van kinderen voor ouderen en eenzamen

Kerst is de periode van het jaar dat we aan elkaar denken en elkaar opzoeken. Dat laatste is lastig in dit coronajaar, maar er zijn alternatieven voorhanden. Op IKC Het Klokhuis en IKC De Groene Ring gaven ze daar invulling aan.

Leerlingen van beide basisscholen spraken er met elkaar en hun leerkrachten over in de klas en gingen vervolgens aan de slag. Aan de slag met het maken van kerstkaarten voor ouderen en eenzamen. Het resulteerde in prachtige kaarten die vervolgens hun weg vonden naar die ouderen.

De leerlingen van De Groene Ring gingen met de kaarten en een spandoek (‘Wij wensen u een vrolijk kerstfeest’) naar zorgcentrum Thuvine. Ze waren in gezelschap van burgemeester Huub Hieltjes en de onlangs benoemde kinderburgemeester Lars Evers, een leerling van de school.

De kinderen van Het Klokhuis boden hun kaarten aan aan de bewoners van verpleeghuis Droo-Zuid. Joice Meurs van de oudervereniging van Het Klokhuis: “Dit zijn mooie initiatieven in deze tijd van het jaar. Ouderen en mensen die eenzaam zijn horen er ook bij. De kinderen vonden het ook leuk om de kaarten te maken.”

Burgemeester Huub Hieltjes liet zich in gelijke bewoordingen uit: "Het is mooi dat we aandacht hebben voor elkaar.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden