Publiekprijs voor ‘magische haken’ van Duivens bedrijf BBA techniek


<p>Ellen en Gert-Jan Kooistra.</p>

Ellen en Gert-Jan Kooistra.

Publiekprijs voor ‘magische haken’ van Duivens bedrijf BBA techniek

Grote vreugde bij Gert-Jan en Ellen Kooistra, samen eigenaar van BBA techniek in Duiven. Ze zijn met hun herbruikbare ‘magische haken’ publiekswinnaar geworden van de verkiezing ‘Caravanaccessoire van het jaar 2020’. Dit is een jaarlijkse wedstrijd van het magazine Caravannen!, dat geldt als de ‘Bijbel’ voor caravanliefhebbers.

Altijd haakjes tekortkomen in de caravan of in de douche van de camping, voor je kleding, handdoek of andere spulletjes. Wie dit niet herkent, is geen kampeerder. Een goede oplossing is er eigenlijk niet. Plakhaakjes blijven vaak slecht zitten en bij verwijdering laten ze beschadigingen achter. Boren en schroeven in een caravan doe je liever ook niet.

De magische haken van Ellen en Gert-Jan lossen dit probleem voor eens en voor altijd op. Gert-Jan legt uit hoe het werkt. “Je haalt de folie van de achterkant af, even goed aanwrijven en ze zitten muurvast. Op bijna iedere ondergrond, of het nu glas, tegels, plastic, fineer, metaal of hout is, zelfs op de hamerslagkunststof aan de buitenkant van veel caravans.” Maar plakken is niet het goede woord, want er komt geen lijm aan te pas en het zijn ook geen zuignappen. In plaats daarvan wordt gebruikgemaakt van elektrostatische kracht.

Een groot voordeel van de haakjes is dat ze eindeloos herbruikbaar zijn, vertelt Ellen. “Als je ietsje moeite doet, laten ze weer los. Zonder beschadigingen, tenzij verf al aan het bladderen is. Daarna maak je het haakje schoon met lauw water en kun je het weer gebruiken, zonder dat er kleefkracht verloren gaat. Als je ze even niet gebruikt, doe je de folie weer terug.”

De magische haken zijn een Duitse vinding. Gert-Jan en Ellen waren eerst sceptisch. Gert-Jan: “Voor haakjes zijn ze best duur – een setje van vier kost € 12,00 – maar nadat we ze uitgebreid getest hadden, waren we ‘om’. En je kunt ze ook thuis gebruiken.” Ellen en Gert-Jan zijn trots op de publieksprijs die ze hebben gewonnen met hun magische haken. De concurrentie bestond uit accessoires zoals airco’s, movers, windschermen en douchetenten. Ellen: “Onze haakjes zijn een oplossing voor een ergernis die heel veel mensen ervaren. Dat blijkt ook uit de verkoop, want het gaat bizar hard.”

BBA techniek is een groothandel in (elektro)technische producten voor de recreatiebranche. Er wordt dus niet verkocht aan particulieren. In deze regio zijn de magische haken verkrijgbaar bij Liemers Caravans in Duiven en CCSA in Zevenaar. Ze zijn er in vier soorten: kleine haakjes, grote haakjes, dubbele haakjes en clips. De draagkracht varieert van 2,5 tot 4,5 kilo voor de haakjes en 300 gram voor de clips.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden