Julian Hensen wil hogerop met Sportclub Westervoort


<p>Aanvoerder Robin van Oijen van SV Loo is een van de dragende krachten van de jeugdige en talentvolle ploeg. (Foto: Lin VI Fotografie)</p>

Aanvoerder Robin van Oijen van SV Loo is een van de dragende krachten van de jeugdige en talentvolle ploeg. (Foto: Lin VI Fotografie)

Julian Hensen wil hogerop met Sportclub Westervoort

Net als vorig seizoen verpest corona ook nu weer de sportieve opmars en promotieplannen van Sportclub Westervoort en Julian Hensen. De aanvaller is ook dit seizoen belangrijk en trefzeker voor de club in zijn woonplaats en is vast van plan om op zoek te gaan naar zijn sportieve plafond.

De 25-jarige Julian Hensen is verkoper in een Nijmeegse sportzaak die vanwege de lockdown gesloten is en beperkt zich nu tot het afhandelen van online orders, schoonmaakwerkzaamheden en hier en daar wat voetballen met collega’s. In clubverband is Hensen vanaf zijn zesde als aanvallende middenvelder actief bij SC Westervoort en viel hij bij onder meer De Graafschap op omdat hij met rechts en links even makkelijk trapt.

Als zestienjarig talent debuteert hij in de hoofdmacht van Westervoort, maar na een paar jaar wijkt hij verrassend uit naar een vriendenteam bij zijn club. Hensen hierover: ,,Vanwege mijn studie en een seizoenkaart bij Ajax koos ik ervoor om twee jaar met mijn vrienden van de basisschool in Zaterdag 3 te gaan spelen. Dat waren twee hele mooie jaren, waar ik ook heel veel geleerd heb. Toen we ook het tweede seizoen kampioen werden, besloot ik weer terug te keren naar het eerste team”.

De rentree van de zelfverzekerde Hensen in de hoofdmacht van de Westervoortse vierdeklasser verliep vorig seizoen niet ongemerkt. Als linksbuiten kende de bijna twee meter lange aanvaller een zeer sterk jaar met onder meer elf doelpunten. Een vroegtijdig einde van het seizoen voorkwam waarschijnlijk een promotie naar de derde klasse. Hensen: ,,Ondanks belangstelling van een aantal interessante clubs wilde ik niet zo bij mijn club vertrekken. Dit seizoen moet het gebeuren: promoveren naar de derde klasse”.

Onder de nieuwe trainer Wim Bleijenberg kende Westervoort een goede competitiestart: ,,Op die bizarre uitwedstrijd tegen Veluwezoom na waar we gelijk speelden, zijn we goed begonnen. De nieuwe trainer is ook heel open en flexibel en heeft goede oefenvormen. Zelf ben ik minder wisselvallig geworden”.

Ook nu werd het seizoen echter weer stil gelegd waardoor Westervoort op slechts drie competitieduels en zeven punten staat. Op Sportpark Naederhuyse werd een korte periode aangepast getraind, inmiddels is de selectie weer gestopt. Hensen hierover: ,,Het trainen in viertallen vond ik wel een beetje bezigheidstherapie. Zonder een duidelijk doel is het lastig om gemotiveerd te blijven. Ik hoop en verwacht dat we de competitie in maart zullen hervatten en dat we dan de eerste competitiehelft uitspelen. In de wedstrijden tegen Jonge Kracht en Groessen moet het dan gebeuren. Het zou fantastisch zijn om toch nog kampioen te worden, waarna ik zelf misschien ook nog een stap kan zetten”.

Aanvoerder Loo vreest einde competitie
Na een uitstapje van vier seizoenen bij DCS keerde Robin van Oijen in 2018 terug bij Loo. De 27-jarige middenvelder is op Sportpark Immerloo een van de dragende krachten van een jeugdige en talentvolle ploeg. De aanvoerder vreest echter dat er dit seizoen niet veel meer gevoetbald wordt.

De in het ouderlijke huis in Loo wonende Robin van Oijen hoopt in februari zijn studie commerciële economie aan de HAN in Arnhem af te ronden maar is somber over de rest van het voetbalseizoen: ,,Toevallig kom ik net terug van een hardlooprondje, de trainingen zijn weer gestopt. We hebben een week of vier met inachtneming van de regels op de club getraind. Het is leuk om elkaar te zien in tijden dat er niet veel mag, maar het is niet het trainen zoals het hoort te zijn. Eerlijk gezegd ben ik niet heel positief over de rest van dit seizoen, ik denk niet dat we de competitie gaan afmaken. Blijft Loo toch knap weer in de vierde klasse. Maar ik zou het natuurlijk wel heel leuk vinden wanneer de KNVB iets bedenkt waardoor we toch weer kunnen voetballen”.

De creatieve middenvelder van Loo valt positief op door zijn loopwerk, duelkracht en voetballende vermogen en wat minder vanwege zijn doelpunten en kwam in de zomer van 2018 terug bij Loo: ,,In 2014 ben ik bij Loo weggegaan na meningsverschillen met trainer Ed van Mierlo die niet blij was met mijn gedrag en instelling en me voor zeven wedstrijden schorste. Achteraf gezien was er ook wel wat op mijn gedrag aan te merken. Via JeffryKartman ben ik bij DCS terecht gekomen. In Zevenaar heb ik vier mooie en succesvolle jaren gehad, waarvan het grootste deel in het tweede team. In 2018 was ik met regelmaat invaller bij DCS 1 dat kampioen werd en naar de tweede klasse promoveerde. Na vier jaar weg te zijn geweest heb ik samen met Timo Jansen besloten om weer terug te keren naar Loo”.

Die terugkeer werd een succes: mede dankzij de impulsen van Jansen en Van Oijen promoveerde Loo in 2019 eindelijk naar de vierde klasse, waar de ploeg een wisselvallig debuutjaar kende. Deze zomer vertrokken trainer Herko Engelsman en aanvoerder Niels Mattijssen uit Loo en kreeg Van Oijen van de nieuwe trainer Jan van de Wouw de aanvoerdersband. De middenvelder: ,,In de voorbereiding vroeg de trainer of ik aanvoerder wilde worden. Het maakt mij persoonlijk niet veel uit wie er aanvoerder is, maar het kan natuurlijk geen kwaad als ik die rol op me neem. Herko Engelsman was een echte people manager, een motivator. Dit seizoen zijn de trainingen wat intensiever, Jan is wat fanatieker. Voetballend houdt het af en toe niet over, maar met een fitte selectie en de talentvolle spelers uit de jeugd die er nu aan komen, moeten we wel wat stappen kunnen maken en moet Loo de komende jaren makkelijker in de vierde klasse blijven”.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden