Groene Ring sluit locatie Duiven-Noord


<p>Het gebouw van De Groene Ring in Duiven-Noord, dat over anderhalf jaar wordt gesloten.</p>

Het gebouw van De Groene Ring in Duiven-Noord, dat over anderhalf jaar wordt gesloten.

Groene Ring sluit locatie Duiven-Noord

Montessori IKC De Groene Ring gaat terug naar één locatie. Het gebouw aan de Schoolstraat in Duiven-Noord wordt over anderhalf jaar gesloten. De leerlingen verhuizen dan naar de vestiging aan de Bergdravik in Duiven-Zuid. De reden is een terugloop van het aantal leerlingen door bevolkingskrimp.

Door de groeikerntaak werden in Duiven jarenlang heel veel kinderen geboren. Daardoor kon De Groene Ring met ingang van het schooljaar 2000-2001 uitbreiden naar Duiven-Noord. Sinds 2010 is het aantal basisschoolleerlingen in Duiven echter met 30 procent afgenomen. Uiteraard krijgt ook De Groene Ring hier een tik van mee. De laatste schooljaren zwaaien er steevast meer leerlingen af dan er instromen.

Over anderhalf jaar
Scholen ontvangen per leerling geld van de overheid. Minder leerlingen betekent dus minder inkomsten. Het komend schooljaar krijgt De Groene Ring geld voor acht groepen. Die passen in principe in één gebouw. Door nu al te kiezen voor sluiting van de locatie in Duiven-Noord hebben medewerkers, leerlingen en ouders anderhalf jaar de tijd om zich voor te bereiden op de verhuizing naar Duiven-Zuid. Bovendien wordt zo voorkomen dat er financiële problemen ontstaan.

Er is gekozen voor Duiven-Zuid, omdat dat gebouw nog niet zo heel lang geleden is verbouwd. De locatie is daardoor het meest geschikt voor montessori-onderwijs, dat bijvoorbeeld veel werkt met combinatiegroepen. Ook de IKC-gedachte (opvang en onderwijs voor kinderen van 0 tot 12 jaar onder één dak) komt beter tot haar recht in het gebouw in Duiven-Zuid.

Eerder overstappen mag
De ouders zijn recent geïnformeerd over de sluiting van de locatie in Duiven-Noord per 1 augustus 2022. Als ze dat willen, mogen ze ook al eerder overstappen naar de locatie in Duiven-Zuid. De leerkrachten waren al op de hoogte. Voor hen kwam het besluit niet onverwacht, omdat ze de daling van het aantal leerlingen al langer in de gaten hadden.

Team ziet veel kansen
Volgens Marike Ketelaars en Annemieke Miltenburg ziet het volledige team “veel kansen voor het versterken van het montessori-onderwijs door de samenvoeging van de twee vestigingen”. Marike Ketelaars is directeur van Montessori IKC De Groene Ring, Annemieke Miltenburg is bestuurder van stichting Innerwaard (schoolbestuur).

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden