Rechtbank ook in 2021 in theater


<p>Om voor de fysieke zittingen te kunnen voldoen aan de huidige eis van 1,5 meter is extra ruimte nodig.</p>

Om voor de fysieke zittingen te kunnen voldoen aan de huidige eis van 1,5 meter is extra ruimte nodig.

Rechtbank ook in 2021 in theater

De samenwerking tussen Rechtbank Gelderland en Musis & Stadstheater Arnhem krijgt een vervolg. In drie verschillende foyers worden tot juli 2021 dagelijks zittingen gehouden voor onder meer strafzaken (verkeersovertredingen) en civiele zaken.

De samenwerking ontstond in de zomer van 2020 toen de rechtbank vanwege de coronamaatregelen extra ruimte nodig had en het Stadstheater leeg stond.

“De rechtbank is corona-proof gemaakt. Hierdoor is er minder plaats in de gerechtsgebouwen. Om toch zo veel mogelijk zaken te doen, behandelt de rechtbank rechtszaken tijdelijk ook op een andere locatie”, aldus een woordvoerder van de rechtbank.

“Om meer zaken te kunnen behandelen doet de rechtbank veel zittingen online. Om voor de fysieke zittingen te kunnen voldoen aan de huidige eis van 1,5 meter hebben we extra ruimte nodig. De ruimtes van het Stadstheater zijn daarvoor bijzonder geschikt. Daarbij is het Stadstheater een centrale locatie in Arnhem en ook niet ver van de rechtbank.”

Directeur Musis & Stadstheater, Hans Verbugt is in zijn sas met samenwerking met de rechtbank Gelderland. “Ik ben blij dat we op een andere manier invulling kunnen geven aan de bijzondere ruimten van het Stadstheater.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden