Toptalent Justin Kemis bepaalt ritme op het middenveld van DVV


<p>Aanvallende middenvelder Justin Kemis is een van de grootste talenten op de regionale voetbalvelden (foto: René Nijhuis Fotografie).</p>

Aanvallende middenvelder Justin Kemis is een van de grootste talenten op de regionale voetbalvelden (foto: René Nijhuis Fotografie).

Toptalent Justin Kemis bepaalt ritme op het middenveld van DVV

Justin Kemis speelde een belangrijke rol in de sterke competitiestart van DVV. De 19-jarige aanvallende middenvelder is een van de grootste talenten op de regionale voetbalvelden. De in Kenia geboren inwoner van Zevenaar volgt de ROC opleiding tot verkoopspecialist en schittert niet alleen op het voetbalveld maar ook op Spotify.

Justin Kemis woont vanaf zijn vijfde samen met zijn moeder, zus en broer in Zevenaar en viel op het voetbalveld van OBW dusdanig op dat De Graafschap een plaatsje in de jeugdopleiding reserveerde voor de middenvelder met Soedanese roots. Na vier seizoenen in Doetinchem eindigde het avontuur voor Kemis bij de profclub. Hij kijkt met een dubbel gevoel terug op zijn tijd bij De Graafschap: ,,In die vier jaar heb ik zoveel leuke en leerzame dingen meegemaakt, daar ben ik De Graafschap erg dankbaar voor. Dat heb ik allemaal meegenomen en bepaalt deels hoe ik nu speel en ben. De combinatie school en voetbal was voor mij erg lastig, ik had toen niet de discipline om daar goed mee om te gaan”.

Na zijn vertrek uit de jeugdopleiding van De Graafschap koos Kemis verrassend genoeg voor een overgang naar de B-jeugd van DVV. Kemis: ,,In Duiven was het niveau hoger dan bij OBW of DCS en er voetbalden al wat oude ploeggenoten bij de onder 17 van DVV. Dat Jordi de Kramer tegelijkertijd met mij van De Graafschap de overstap naar DVV maakte, speelde zeker ook mee”. In zijn derde seizoen bij DVV maakte Kemis al regelmatig zijn opwachting in de hoofdmacht van de Duivense derdeklasser, dit seizoen brak de dynamische middenvelder definitief door. Kemis: ,,Vorig seizoen had ik het erg leuk bij DVV onder 19 en deed ik af en toe op zondag mee met het eerste. Mijn jeugdtrainer Robert gaf aan dat ik klaar was voor DVV 1 en het meetrainen en de gesprekken met hoofdtrainer Ron Olyslager gaven mij ook een goed gevoel”.

Ondanks interesse van onder meer OBW bleef Kemis DVV trouw en maakt hij nu met leeftijdsgenoten Lucas Marogna, Jordi de Kramer en Youri Poorter onderdeel uit van de jonge en talentvolle basis van de Duivense derdeklasser. In de voorbereiding greep Kemis als aanvallende middenvelder zijn kans en in de eerste competitiewedstrijd uit tegen SC Rheden maakte hij op kenmerkende wijze in de slotfase de winnende treffer. Kemis: ,,In de voorbereiding kreeg ik de bevestiging dat ik het niveau aan kan. In vergelijking met de jeugd was het wel even wennen, het is veel fysieker. Maar in de mannenwereld kan ik me ook staande houden, het is lekker voetballen in dit elftal met ploeggenoten die me een goed gevoel geven”.

Uitstekende traptechniek
Zo bescheiden als de sympathieke Zevenaarder buiten het veld is, zo zelfverzekerd is Kemis binnen de lijnen. Ondanks zijn jeugdige leeftijd speelt Kemis een dominante rol in de aanvalsopbouw van DVV, de dynamische middenvelder is erg balvast en draait makkelijk weg. Met zijn uitstekende traptechniek is de met rugnummer zes spelende Duivense tien ook verantwoordelijk voor de corners. Wanneer Kemis erin slaagt om zijn rendement te verhogen, zal DVV niet zijn eindstation zijn. Kemis: ,,Mijn scorend vermogen moet inderdaad verbeterd worden, ik moet nog dreigender worden en meer doelpunten maken en assists geven. Ik wil hard blijven werken en mezelf ontwikkelen, maar ik hoop nog wel een paar stappen hogerop te komen en op het voor mij hoogst mogelijke niveau te spelen. Hopelijk is dat op divisieniveau”.

Hiphop muziek
Hoewel Kemis met DVV nog tweemaal per week traint, blokkeert de huidige situatie zijn ontwikkeling als voetballer en als muzikant. Kemis: ,,Een voetballer wil duelleren, wedstrijden spelen. Hopelijk kan er snel weer wat meer. Daarnaast kan ik mijn andere hobby nu ook veel minder uitoefenen. Samen met mijn ploeggenoot Simplice Kitego traden we regelmatig op. Hiphop muziek met Afro-accenten, nu zijn we helaas niet meer op het podium te vinden maar alleen op Spotify onder onze artiestennaam Fouramo”.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden