Nationale Voorleesdagen bij de bieb


<p>Illustraties afkomstig uit Coco kan het! (afbeelding: Loes Riphagen en Uitgeverij Gottmer)</p>

Illustraties afkomstig uit Coco kan het! (afbeelding: Loes Riphagen en Uitgeverij Gottmer)

Nationale Voorleesdagen bij de bieb

Van woensdag 20 januari tot en met zaterdag 30 januari vinden voor de achttiende keer de Nationale Voorleesdagen plaats. Tijdens deze periode schenkt Nederland nog meer aandacht aan het voorlezen aan baby’s, peuters en kleuters.

Taalontwikkeling
Voorlezen maakt je leuker, want voorlezen is goed voor de taalontwikkeling. Zo komen peuters en kleuters in aanraking met nieuwe woorden, leren hoe een zin opgebouwd is en wordt hun woordenschat én taalbegrip vergroot. Het doel van de Nationale Voorleesdagen is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. De campagne is een project van Stichting Lezen en wordt georganiseerd door Stichting CPNB.

Drie voorleesmomenten
Kunstwerk! de Bibliotheek houdt drie online voorleesmomenten via Facebook en zijn gratis te volgen via de Facebookpagina Liemers Kunstwerk. De voorleesmomenten vinden plaats op: woensdag 20 januari om 11.00 uur vanuit de bibliotheek in Zevenaar. Vrijdag 22 januari om 11.00 uur vanuit de bibliotheek in Westervoort en donderdag 28 januari om 11.00 uur vanuit de bibliotheek in Duiven. De livestream is op het geplande tijdstip te vinden op de tijdlijn van de Facebookpagina van Liemers Kunstwerk! Als de livestream op dat moment nog niet te zien is, wordt het aangeraden om de pagina te vernieuwen of de Facebookapp even opnieuw op te starten.

Coco kan het
De bibliotheken hebben het boek Coco kan het! van Loes Riphagen uitgeroepen tot Prentenboek van het jaar 2021. De prachtige, humorvolle illustraties van Loes Riphagen zijn alom geliefd en bekroond in binnen- en buitenland.

Verrassingstas
Ben je lid van de bibliotheek, dan kun je tot en met maandag 1 maart aanstaande een verrassingstas reserveren bij de vestigingen in Duiven, Westervoort en Zevenaar. In deze tas zitten onder andere twee prentenboeken en een kleurplaat voor kinderen van nul tot vier jaar. Het verrassingstasje is gratis te reserveren op debibliotheekliemers.nl

Lid worden?
Een bibliotheekpas is voor kinderen tot achttien jaar gratis. Daarmee heb je ook toegang tot onder andere de Digitale Voorleestas, online luisterboeken en de voorleeshoek. Wil je een verrassingstas reserveren, maar ben je nog geen lid? Meld je dan snel aan via de onderstaande website en kies voor Lid worden.

debibliotheekliemers.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden