Digitale open dag Candea College op woensdag 27 januari van 16.00 tot 20.00 uur


<p>Bezoekers van de digitale open dag van het Candea College kunnen live chatten met docenten, leerlingen en ouders.</p>

Bezoekers van de digitale open dag van het Candea College kunnen live chatten met docenten, leerlingen en ouders.

Digitale open dag Candea College op woensdag 27 januari van 16.00 tot 20.00 uur

Leerlingen in groep 8 van het basisonderwijs moeten de komende maanden een middelbare school kiezen. Een open dag vraagt echter in coronatijd om een andere aanpak dan in voorgaande jaren.

De ‘fysieke’ open dag, waarop de leerlingen en hun ouders de beide locaties van het Candea College, aan de Eltensestraat en de Saturnus in Duiven, kunnen bezoeken, kan en mag dit jaar niet. Vandaar een andere aanpak.

Impressiefilmpje
Het Candea College heeft ervoor gekozen om video’s te maken om de toekomstige leerlingen en hun ouders zo goed mogelijk te informeren over het onderwijs en de sfeer op de school. Onder ‘nu van belang’ op candea.nl staan een impressiefilmpje en twee informatievideo’s.

Aanvullend houdt het Candea College op woensdag 27 januari van 16.00 tot 20.00 uur een digitale open dag met extra video’s over de opleidingen en de mogelijkheid om live te chatten met docenten, leerlingen en ouders van het Candea College .

In de films laat de school de dagelijkse gang van zaken zien, met onderwerpen zoals wat kan ik vragen bij een helpdesk en wat aan de conciërges, heb ik een kluisje en hoe ziet de aula eruit?

Ook komen de dakpanklassen (waarin twee opleidingen bij elkaar zitten, bijvoorbeeld vmbo/mavo of havo/vwo) aan de orde, wordt ‘maatwerk’ uitgelegd en zien leerlingen hoe de kernvakken Nederlands, Engels en wiskunde werken. Verder is er aandacht voor het technasium en voor profielen als ‘dienstverlening en producten’ en ‘mediavormgeving en ICT’.

Leerlingen en docenten geven in de films met veel plezier een kijkje in hun school.Achtstegroepers en hun ouders kunnen zich intekenen voor de open dag door een QR-code te scannen. Je ontvangt dan een inlogcode en kunt aangeven van welke opleiding(en) je de video wilt zien: vwo/havo, mavo, of vmbo (BK).

QR-code
Heb je nog geen kaart met een QR-code ontvangen of de posters niet gezien, scan dan de QR-code op candea.nl. De opendagvideo’s zijn ook na 27 januari nog op de website te bekijken.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden