Routinier Rick Goorman na tussenjaar bij DVV weer ‘thuis’ in Groessen


<p>Rick Goorman: &quot;Ik wil ik volgend seizoen nog een laatste jaar vlammen en in stijl afsluiten&rdquo;.</p>

Rick Goorman: "Ik wil ik volgend seizoen nog een laatste jaar vlammen en in stijl afsluiten”.

(Foto: Koos Roelofs)

Routinier Rick Goorman na tussenjaar bij DVV weer ‘thuis’ in Groessen

Rick Goorman keerde dit seizoen na een opmerkelijk uitstapje bij DVV weer terug bij SC Groessen. De 32-jarige vader van twee dochters is ook in de herfst van zijn carrière nog gedreven en maakt als centrale verdediger onderdeel uit van het elftal van Groessen dat een imponerende competitiestart kende en waar gezelligheid en doelpuntrijke overwinningen hand in hand gaan.

Rick Goorman groeide in Duiven op en voetbalde zijn hele jeugd bij DVV. Verder dan een incidentele basisplaats en wat invalbeurten bij het eerste team kwam de bevlogen rechtspoot niet, mede door een met veel ambities gepaarde beleidswijziging bij DVV.

Gewaardeerd
Na een tussenjaar bij het tweede team van DVC’26 speelde Goorman onder trainer Rini Kromdijk als rechtsback een seizoen in het eerste van OBW. Hierna maakte de inwoner van Duiven de overstap naar Groessen, waar hij inmiddels aan zijn achtste seizoen bezig is en alle pieken en dalen van de afgelopen jaren zoals het kampioenschap in 2016 en de degradatie in 2018 meemaakte.
Vooral dankzij zijn goede trap en tactische inzicht werd Goorman een gewaardeerde multifunctionele basisspeler die tot het interieur op Sportpark Heggeakkers was gaan behoren.

Geen succes
Toch maakte Goorman vorig seizoen een opmerkelijke overstap van Groessen naar het naar de derde klasse gepromoveerde DVV. De terugkeer naar Duiven werd geen succes.
Goorman hierover: ,,Ik ben ooit bij DVV begonnen en heb het daar nooit helemaal gemaakt. Het was echt een drijfveer voor mij om het ook in Duiven in het eerste elftal te laten zien. Er was van beide kanten interesse en ik kon ervaring aan een jonge groep toevoegen. Mijn terugkeer is niet geworden wat ik ervan verwacht had, ik moest me op de positie van centrale verdediger richten en de trainer koos voor Adnan Islamovic en Boyd Hengeveld. Dat was terecht, de spelers waarvoor de trainer koos waren beter. Voor mij was dat uiteraard teleurstellend, er was weinig perspectief en vlak voor de coronastop ben ik gestopt bij DVV”.

Groessen of stoppen
Na een mislukt seizoen bij DVV hoefde Goorman niet lang na te denken over zijn volgende stap: ,,Voor mij was het duidelijk: terug naar Groessen of stoppen. Natuurlijk werd er vanuit de spelersgroep een beetje lacherig over mijn snelle terugkeer gedaan, maar het voelde echt als thuis komen. Bij Groessen zitten veel bekenden en nog dezelfde trainer en wij hebben een mooie mix van jong en oud, de sfeer is prima. Met Rick Maatman, Chiel Driessen, Joey de Haan en Robin van Ussen hebben wij natuurlijk een fantastisch aanvallend kwartet, waardoor het op de training soms haast niet meer leuk is als verdediger”.

Gezond blijven
Groessen kende met Goorman als centrale verdediger een uitstekende competitiestart met vijf ruime overwinningen in de beker en de competitie. De jacht op een doelpuntenrecord en promotie werd echter ruw gestopt door het stilleggen van de competitie.
Goorman:,,Wij hebben nog een tijdje getraind, maar inmiddels zijn we weer gestopt. Gezond en fit blijven is nu het belangrijkste. Via mijn werk als sportinstructeur bij Defensie heb ik voldoende beweging, dus dat scheelt. Met onze selectie durf ik het best aan in de derde klasse, maar ik ben bang dat er dit seizoen niet of nauwelijks meer gevoetbald gaat worden. Zoals het er nu naar uitziet, wil ik volgend seizoen nog een laatste jaar vlammen en in stijl afsluiten”.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden