Snerttijd opleuken met snertmaaltijd


<p>Rotary-voorzitter Jacqueline Willemsen proeft de erwtensoep. "We hopen op veel aanmeldingen."</p>

Rotary-voorzitter Jacqueline Willemsen proeft de erwtensoep. "We hopen op veel aanmeldingen."

Snerttijd opleuken met snertmaaltijd

Het is een snerttijd met die beperkingen vanwege corona. Daar zijn we het allemaal over eens. Rotary Duiven probeert het op 13 februari wat leuker te maken voor ouderen met een gratis, aan huis bezorgde snertmaaltijd. Erwtensoep dus. Mensen van 75 jaar en ouder die zelfstandig wonen in de gemeenten Duiven en Westervoort kunnen zich opgeven.

Eigenlijk had Rotary Duiven, net als vorig jaar, de actie van april 2019 willen herhalen. Toen gingen leden van de serviceclub één-op-één een dagje uit met ouderen.

Rotary-voorzitter Jacqueline Willemsen: “Dat was heel leuk. Ik ben zelf met een oudere dame naar Doetinchem geweest en Ulft, waar ze had gewoond. Een feest van herkenning. Ik weet van een ander lid dat hij met een meneer een camping heeft bezocht waar die man vroeger altijd met zijn caravan had gestaan. Ook bij hem kwam de herinneringen boven.”

Hoewel destijds slechts vijftien ouderen zich aanmeldden, beschouwde Rotary Duiven (36 leden) de actie als geslaagd en was het de bedoeling die in 2020 te herhalen. Daar kwam corona tussendoor fietsen en ook dit voorjaar wordt het niks. Jacqueline: “We hebben het nu voor het najaar weer in de agenda gezet. In de hoop dat het dan eindelijk wel door kan gaan. Mensen kunnen zich er nu al voor opgeven.”

Omdat de bemoeienis met de Duivense ijsbaan de afgelopen maanden ook minder inzet vroeg dan andere jaren (het project werd afgelast, alleen het bezorgen van kerstpakketten bij minimagezinnen ging wel door), zocht Rotary Duiven naar een alternatief goed doel-project in deze periode. Indachtig de ‘community service’-doelstelling van de wereldwijde serviceorganisatie. Die werd gevonden met de snertmaaltijd in een snerttijd.

Jacqueline Willemsen: “Een klein maar leuk gebaar, denken wij. En lekker. Hopelijk een opkikker voor oudere mensen die misschien eenzaam zijn en daar in deze tijd met al die beperkingen nog meer last van hebben dan anders. We hopen op veel aanmeldingen.”

De Rotary-voorzitter beaamt dat het er wel wat meer mogen zijn dan de vijftien die zich in 2019 inschreven voor de dagje uit-actie. “De respons is altijd lastig in te schatten bij dit soort acties. Misschien dat het elitaire karakter van Rotary tegen ons werkt, al zou ik dat jammer vinden. Wij zijn ook heel gewone mensen, hoor. Mij lijkt dat het ook in ons voordeel kan werken. Rotary boezemt toch vertrouwen in. Ik weet dat bij de actie in 2019 kinderen van ouderen ons belden. Ze wilden weten hoe en wat precies. Dat kan natuurlijk altijd, hoewel dat bij deze snertactie waarschijnlijk minder speelt. We bezorgen de soep coronaveilig bij de mensen thuis.”

Zelfstandig in Duiven en Westervoort wonende ouderen vanaf 75 jaar die op zaterdag 13 februari tussen 11.00 en 13.00 uur een heerlijke snertmaaltijd willen ontvangen (klaargemaakt door Grand Café Bij Welling), kunnen zich tot 10 februari opgeven bij Sylvia Verhaar van Rotary Duiven, email: rotaryduiven@ziggo.nl, telefoon: 06 5461 1900.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden