Bijzonder door gewoon te blijven


<p>Wim Boogaars: "Steeds meer mensen zijn klaar met de weggooimaatschappij."</p>

Wim Boogaars: "Steeds meer mensen zijn klaar met de weggooimaatschappij."

Bijzonder door gewoon te blijven

Op Wim Boogaars Woondiensten in Zevenaar is de slogan van verzekeraar Klaverblad van toepassing: ‘Als je maar lang genoeg gewoon blijft, word je vanzelf bijzonder’. Ook oprichter en eigenaar Wim Boogaars past niet in het plaatje van de standaard-directeur/eigenaar. Lees verder.

Net van school begon Wim Boogaars vijftig jaar geleden met een bedrijf in woninginrichting in Duiven. In leegstaande schuren achter het voormalige klooster Regina Pacis aan de Rijksweg. Een jaar of tien zat hij op die plek, voor hij naar Zevenaar verhuisde. De ‘sporen’ van het bedrijf van Wim Boogaars zijn nog steeds zichtbaar in Duiven. In Ebbers Wonen, dat tegenwoordig is gevestigd aan de Visserlaan.

Wim: “Jacques Ebbers was jarenlang mijn bedrijfsleider. Hij wilde voor zichzelf beginnen en heeft dat toen ook gedaan. Nee, daar had ik geen moeite mee. Ik heb later wel meer medewerkers gehad die hun eigen bedrijf zijn begonnen. Dat recht hebben ze. Leven en laten leven. Met veel van die oud-medewerkers werk ik zelfs nog steeds samen.”

Inmiddels heeft Wim Boogaars vestigingen in Zevenaar en Gendringen en in Kleef, Elten en Rees in Duitsland, het land waar zo’n zestig procent van de omzet wordt gemaakt. De dienstverlening is omvangrijk. Niet alleen de verkoop van meubelen en het repareren en restaureren ervan, maar ook het onderhoud en het reinigen. Het bedrijf heet niet voor niets Wim Boogaars Woondiensten. Wim: “We hebben ooit op een splitsing gestaan. Proberen we groot te worden en richten we ons puur op de verkoop, of worden we iets minder groot en blijven we ook meubelen onderhouden, repareren en reinigen? Het is dat laatste geworden. Omdat ik een vakman ben en geen manager die een tent runt.”

Zo werd Wim Boogaars Woondiensten bijzonder door gewoon te blijven. De manier van werken pakt meer en meer uit in zijn voordeel.

Wim: “Een gebroken poot, een kapot scharnier? Weg die stoel, weg die kast. Dat geldt steeds minder. Veel mensen zijn klaar met de weggooimaatschappij. Kwalitatief goede meubelen zijn ook heel goed te repareren. En door ze op te knappen, belast je het milieu minder. Dat besef groeit de laatste jaren.”

Er speelt nog iets anders. Wim: “Vanuit kostenoogpunt houden meubelbedrijven de voorraden tegenwoordig klein. Bestel jij een bank, dan moet die eerst worden gemaakt en duurt het maanden voor hij wordt geleverd. Ook dat is voor mensen een reden meubelen te laten opknappen. Wij werken snel en goed voor een redelijke prijs. Bovendien: als er problemen zijn lossen we die gewoon in overleg op. Dat klinkt logisch en normaal, maar zo logisch en normaal is dat niet meer.”

Hoewel hij 72 is denkt Wim Boogaars nog niet aan stoppen. “Ik voel me goed, ik doe het met plezier en ik kan nog alles wat ik dertig jaar geleden kon. Ik ben onlangs wel tegen iemand aangelopen die elders in het land ongeveer hetzelfde doet als ik en op dezelfde manier. Mogelijk dat dat contact ooit tot iets leidt.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden