<p>Danny en Ramon Siep steken de handen uit de mouwen in de Robert Josephstraat in Duiven.</p>

Danny en Ramon Siep steken de handen uit de mouwen in de Robert Josephstraat in Duiven.

(Foto: Ida ten Broeke)

Vader en zoon Siep maken ouderen in de buurt blij

We weten het allemaal: een goede buur is beter dan een verre vriend. In dit voorbeeld staan Danny Siep en zijn zoon Ramon uit de Robert Josephstraat in Duiven model voor de ‘goede buur’. Ongevraagd maakten ze begin deze week de paden naar de voordeuren van veel buurtbewoners sneeuwvrij.

Het hart van Ida ten Broeke (79) sloeg over zondag. Niet van schrik, maar van blijdschap. Ineens zag ze twee stoere mannen met sneeuwschuivers bij haar voor de deur. Ze aarzelden geen moment en schepten de sneeuw weg, zodat de stoep vanaf de voordeur weer bereikbaar werd.

Ida: “Door de wind hoopte de sneeuw juist in dit deel van de straat enorm op. Ik zei net tegen mijn man: hoe krijgen we die sneeuw ooit weg? We zijn beiden op leeftijd en sneeuwruimen lukt ons echt niet meer. En toen stonden Danny en Ramon daar ineens. Ik heb een foto van ze gemaakt en dacht gelijk: die stuur ik naar de krant. Gewoon fantastisch dat die mannen dat zomaar doen. We zijn er heel erg mee geholpen. Maar nog belangrijker eigenlijk vind ik het signaal: even iets voor een ander doen. Heel mooi.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden