<p>Corona of geen corona, sneeuw of geen sneeuw, Prins Marco van De Dolbotters heeft al bingokaarten gescoord.</p>

Corona of geen corona, sneeuw of geen sneeuw, Prins Marco van De Dolbotters heeft al bingokaarten gescoord.

Vrijdag 12 februari online ‘Carnavals Bingo Show’

Helemaal geen carnaval, dat kan toch gewoon niet? Daar waren het bestuur van de Westervoortse carnavalsvereniging De Dolbotters en de leiding van feestburcht Wieleman het snel over eens. Maar hoe dan? De oplossing is gevonden in de ‘Carnavals Bingo Show’. Een online, muzikaal, avondvullend programma, vrijdag 12 februari vanaf 20.11 uur.

Dat is morgen al, maar het is zeker nog niet te laat om mee te doen. Bingokaarten kunnen tot vrijdag 20.00 uur worden besteld via de bestellink op de sites van De Dolbotters (www.dedolbotters.nl) en Wieleman (www.wieleman.nl). Deelname aan de hele avond, inclusief drie ronden bingo, kost slechts 11,11 euro, inclusief servicekosten. 

Martijn Wieleman van Zalencentrum Wieleman en Arjan Koenen van De Dolbotters hopen niet alleen op een mooi feestje, ze verwachten ook dat het dat wordt. Martijn: “We weten ook wel dat het in zekere zin behelpen is, zo’n online-feest. Er gaat niets boven gezellig carnaval vieren in een kroeg of zaal, of langs de kant van de weg bij de optocht. Maar ja, dat gaat nu eenmaal niet, en dan is dit het beste alternatief.”

Dat de verwachtingen redelijk hoog zijn gespannen, heeft ook te maken met de geslaagde online-versie van het Moesaete in december. Martijn: “Dat was best leuk en we hebben er positieve reacties op gekregen. We hebben er ook van geleerd en daar doen we nu ons voordeel mee.”

Een bingoshow was in eerste instantie niet de enige optie die bij De Dolbotters en Wieleman op tafel lag. Ook de mogelijkheden en onmogelijkheden van een pubquiz en een geveltocht werden besproken. Martijn: “Een geveltocht kregen we vergunningtechnisch niet rond en uiteindelijk hebben we de voorkeur gegeven aan een bingo boven een quiz. Een bingo is net wat toegankelijker.”

Aan de ‘Carnavals Bingo Show’ vrijdag werken onder anderen mee dj en ras-entertainer Robert Pouwels en zanger William Bonne. De drie bingoronden worden carnavalesk gedraaid door presentator Roy Wilting en Prins Marco. Uiteraard zijn er mooie prijzen te winnen. Om het geheel coronaproof te kunnen uitvoeren worden er bij Wieleman twee studio’s ingericht. Voor de techniek zorgt Ross Pro Audio en Video.

De verwachting is dat minimaal honderd mensen meedoen. Dat is net genoeg om uit de kosten te komen. Martijn Wieleman hoopt dat niemand zich laat afschrikken door ‘technische toestanden’. “Als je een kaart bestelt, krijg je er een link bij die je kunt aanklikken. We hebben het nog simpeler gemaakt dan bij het Moesaete. Dit kan echt iedereen.”

Inloggen kan vrijdag vanaf 19.30 uur. Het carnavalsfeestje begint om 20.11 uur.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden