<p>InSus start in februari 2021 met de nieuwbouw en hoopt in de loop 2021 haar intrek te kunnen nemen in het nieuwe pand in Duiven.</p>

InSus start in februari 2021 met de nieuwbouw en hoopt in de loop 2021 haar intrek te kunnen nemen in het nieuwe pand in Duiven.

InSus realiseert nieuw bedrijfspand op InnoFase

InSus, fabrikant van circulaire bouwmaterialen, heeft op het bedrijventerrein InnoFase in Duiven een kavel van 6,7 hectare gekocht en bouwt hier vanaf februari 2021 een nieuw bedrijfspand.

Met de verkoop van het bedrijfskavel aan InSus verwelkomt de gemeente Duiven opnieuw een innovatief en duurzaam bedrijf binnen haar gemeentegrenzen. De vestiging van InSus past perfect bij het circulaire karakter van het terrein. InnoFase werd vanwege haar circulaire ambities eind vorig jaar nog onderscheiden met de Circular Economy Award 2020.

Burgemeester Huub Hieltjes: “InSus gaat in Duiven nieuwe bouwmaterialen maken van eerder gebruikt isolatiemateriaal. Die ondernemingsactiviteit is duurzaam en innovatief. We ontvangen ze daarom graag op bedrijventerrein InnoFase.”

InSus innoveert sinds 2016 om nieuwe methoden te ontwikkelen voor de productie van circulaire bouwmaterialen. Het eerste proces dat klaar is voor grootschalige uitrol is het verwerken en opwaarderen van isolatiemateriaal uit afvalstromen. Hiervan wordt een hoogwaardig circulair isolatiemateriaal geproduceerd voor diverse toepassingen in de woningbouw en andere gebouwen.

Directeur Harry van Dam: “De bouw van de inrichting in Duiven maakt het mogelijk de door ons ontwikkelde technieken voor het verwerken en produceren van PU-isolatie grootschalig toe te passen.”
Tijdens het innovatieve verwerkingsproces van InSus worden gassen, die uit de gerecyclede isolatie vrijkomen, afgevangen. Er is (wereldwijd) tot op heden geen recyclingfaciliteit waar deze isolatiepanelen worden gerecycled en de drijfgassen worden afgevangen.

Werkgelegenheid
InSus start in februari 2021 met de nieuwbouw en hoopt in de loop 2021 haar intrek te kunnen nemen in het nieuwe pand in Duiven.
Met haar faciliteit in Duiven wil InSus de werkgelegenheid in de regio Duiven een positieve impuls te geven. InSus start met ongeveer twintig FTE. Dit aantal zal in de toekomst verder oplopen naar enige tientallen FTE. Vanaf februari 2021 staan op de website van InSus de eerste vacatures.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden