<p>Vlnr: Jolanda Hettinga, Annette Kersten, André en Sylvia Oudendag, Elvira Bronkhorst en Isabel Tesser. Op de foto ontbreken Rachel Walraven, Brigitte Bullée en Angela Terberg.</p>

Vlnr: Jolanda Hettinga, Annette Kersten, André en Sylvia Oudendag, Elvira Bronkhorst en Isabel Tesser. Op de foto ontbreken Rachel Walraven, Brigitte Bullée en Angela Terberg.

Duiven bedankt alle zorgkanjers

Houd ze vrij: de ‘Zorgkanjers Bedankt!’-dagen op vrijdag 16 en zaterdag 17 juli. Voor alle zorgmedewerkers uit Duiven, Groessen, Loo en Westervoort die strijden en hebben gestreden tegen corona. Het evenement in het Horsterpark is een initiatief van de organisatie van Dickens in de Liemers, die ook de invulling en uitvoering voor haar rekening neemt.

“De ‘Zorgkanjers Bedankt!’-dagen moeten een feest worden voor alle inwoners van de gemeenten Duiven en Westervoort. Een gratis toegankelijk festijn dat mensen de gelegenheid geeft hun dankbaarheid te tonen richting de zorgmedewerkers. We hopen op veel enthousiasme en betrokkenheid, zodat er echt een dorpsbeleving ontstaat. De bedoeling is ook tegen die tijd heel erg zichtbaar te zijn in het straatbeeld. Dat wakkert de betrokkenheid aan.”

Duivenaar André Oudendag weet hoe hij het moet brengen. Zijn enthousiasme kent geen grenzen. Maar bekend is ook dat als André Oudendag ergens zijn zinnen op zet, de verwachtingen hoog mogen zijn. Het beste bewijs is het evenement Dickens in de Liemers, dat hij in korte tijd naar grote hoogten stuwde.

Voor de ‘Zorgkanjers Bedankt!’-dagen vertrouwt hij op zijn opgedane ervaring en op de mensen die zich als vrijwilligers inzetten voor ‘Dickens’ (een deel staat op de foto). Ook de mensen met een verstandelijke beperking die werken in het theepaviljoen en op de kinderboerderij in het Horsterpark, zullen bij de dagen worden betrokken. Financieel wil André Oudendag het evenement mogelijk maken met sponsoring en crowdfunding.

"Ik heb uiteraard eerst in mijn eigen omgeving geïnformeerd of er draagvlak is voor een dergelijk feest. De reacties waren verbijsterend. Zorgmedewerkers zeiden dat ze kippenvel kregen van het idee. Anderen gaven aan dat zo'n feest zou voelen als een soort bevrijding.

Weer anderen begonnen zelfs spontaan te huilen. Het zit zo diep die hele corona, we zijn er zo klaar mee. Iedereen heeft het over perspectief, over een punt aan de horizon. Met dit feest hopen we dat perspectief te bieden.”

Hoewel de verwachting is dat het virus rond de zomer redelijk onder controle is, bestaat de kans dat de ‘Zorgkanjers Bedankt!’-dagen in juli toch niet door kunnen gaan. André Oudendag: “Die mogelijkheid bestaat, je weet het nooit met dit virus. Als het in juli niet kan, verplaatsen we het naar 3 en 4 september en eventueel zelfs naar oktober. Daar passen we wel een mouw aan.”

Inhoudelijk wil André Oudendag nog niet te diep op de ‘Zorgkanjers Bedankt!'-dagen ingaan. "Ook omdat we het nog niet tot achter de komma hebben ingevuld. We zijn daar wel volop mee bezig. Als mensen zich een voorstelling willen maken, kunnen ze het best denken aan een festijn als ‘Dickens', met een hoop reuring, tentjes en muziek. Rond half maart komt er een website in de lucht. Ik zou het fijn vinden als mensen die ideeën of suggesties hebben mij bellen. Samen maken we er twee bijzondere, onvergetelijke dagen van.”

André Oudendag is bereikbaar op nummer 06 8283 9495.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden