<p>Cabaretier Peter Pannekoek doet mee aan de actie We dromen de zalen vol. Het doel van deze actie: een positieve en hoopvolle boodschap over Nederland te verspreiden.</p>

Cabaretier Peter Pannekoek doet mee aan de actie We dromen de zalen vol. Het doel van deze actie: een positieve en hoopvolle boodschap over Nederland te verspreiden.

(Foto: PR)

Culturele instellingen dromen de zalen weer vol

Wat begon als een hoopvolle tekst speciaal geschreven voor één theater werd al snel omarmd door de gehele culturele sector en groeide uit tot een poëtisch statement dat sectorbreed wordt verspreid.

Aan alle mensen die theater, en in het bijzonder Het Musiater in Zevenaar, een warm hart toedragen. Het kunstwerk, bestaande uit een column, geschreven door Jan Beuving en een video, welke gaat over de belofte van een lege zaal, waarin de magie van wat straks weer kan en mag sluimert. De vierhonderd theaters, podia, producenten, impresariaten, academies, sectorinstellingen, festivals, koren, orkesten, ensembles, dans- en theatergezelschappen kijken reikhalzend uit naar dat moment.

Vier vleugels
Hans van Manen (dans), Peter Pannekoek (cabaret), Soumaya Ahouaoui (toneel), Jaap van Zweden (muziek) en Simone Kleinsma (musical) spraken deze op tekst gezette hoop uit. Verder werd er samen gewerkt met danser Uri Eugenio en een viertal pianisten: Hannes Minnaar, YangYang Cai, Helena Basilova en Iris Hond. Zij spelen op vier vleugels een deel uit ‘Canto Ostinato’ van Simeon ten Holt.

Kracht van kunst
Regisseur van de video is Katja Akkerman. De hele culturele sector zal die belofte straks waarmaken. Zij zullen er staan, als ze weer mogen, maar vandaag komt de sector wel samen naar buiten met één boodschap. Eentje die niet zeurt, maar hoop geeft en bovenal de kracht van kunst laat zien.

Meer informatie?
Kijk voor meer informatie, de column en de video op de onderstaande website. Op de hoogte blijven van de actie, reageren, meepraten? Kijk op social media via de hashtags #debelofte of #droommee. De medewerkers van Kunstwerk! Het Musiater laten ten slotte weten: ‘’Kunstwerk! Het Musiater is klaar om te spelen. Kunstwerk! wacht - met jou - op de rook.’’

droom-mee.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden