<p>Danny Nesselaar: "Bij Eendracht kan het eigenlijk alleen maar beter gaan."</p>

Danny Nesselaar: "Bij Eendracht kan het eigenlijk alleen maar beter gaan."

Westervoorter Danny Nesselaar aan de slag als trainer bij Eendracht

Danny Nesselaar is de komende drie seizoenen hoofdtrainer van Eendracht Arnhem. De in Westervoort wonende uitvoerder van een installatiebedrijf is momenteel assistent-trainer van het tweede team van AVW’66. De 43-jarige Nesselaar hoopt na drie seizoenen bij Eendracht in Westervoort terug te keren als hoofdtrainer van AVW’66.

Na een verhuizing naar Westervoort kwam Nesselaar al snel bij AVW’66 terecht waar zijn zoon ging voetballen. Toen het jeugdteam van zijn zoon een trainer nodig had, rolde de enthousiaste Nesselaar het trainersvak in. Zes jaar bij AVW’66 verder is de jeugdtrainer meegegroeid naar het tweede team waar hij assistent-trainer is.

Nesselaar: ,,Ik vind het heel fijn om met jonge spelers bij de senioren te werken. Als assistent heb ik in korte tijd veel geleerd. Het idee was om mij klaar te stomen als trainer van het tweede van AVW’66 maar omdat de club terecht met Jos van Dinteren doorgaat, moest ik geduld hebben. In het verleden heb ik bij Eendracht gevoetbald en ben ik daar kort trainer van het tweede geweest. Ik ken daar veel mensen en werd uitgenodigd voor een gesprek”.

Eendracht Arnhem beleefde vorig seizoen een sportief dieptepunt en eindigde als hekkensluiter in de kelderklasse met slechts drie punten. Vijf keer werd er met dubbele cijfers verloren met de 18-0 nederlaag tegen ZVV De Hoven als meest zwarte bladzijde. De traditieclub uit Presikhaaf kent dit seizoen al een voorzichtige opmars en wil met Danny Nesselaar als trainer een volgende stap zetten op weg naar eerherstel.

Nesselaar: ,,Allereerst werd ik gevraagd voor een functie als jeugdtrainer, maar dat past niet bij mijn ambities. We zijn toen nog een keer gaan zitten en hebben een plan gemaakt voor de toekomst met jeugd bij de senioren, meer stabiliteit en een onder 23 team. Over het gesprek en de plannen waren ze kennelijk zo enthousiast dat ze mij direct een contract voor drie seizoenen aanboden. Bijzonder in het amateurvoetbal. Ik ben geen Louis van Gaal hoor, een simpele vent maar wel heel gedreven. Ik pak deze kans met beide handen aan. Ik vind het leuk om met mensen te werken en teams op te bouwen”.

Optimistisch
De vrolijke en makkelijk pratende Nesselaar is optimistisch over de toekomst van zijn nieuwe club: ,,Bij Eendracht kan het eigenlijk alleen maar beter gaan, we zijn nu op de goede weg en met oog op de toekomst is het erg prettig dat er een nieuw kunstgrasveld komt. Belangrijkste is dat we met plezier gaan voetballen en een leuk team gaan neerzetten en spelers ontwikkelen. Eendracht had de afgelopen jaar veel personele problemen. Wij gaan op zoek naar spelers die graag bij Eendracht op zondag in een eerste elftal willen voetballen. Het is absoluut niet de bedoeling om AVW’66 leeg te gaan trekken. Ik vind AVW een hele fijne club, maar puur voor mezelf is het een fantastische uitdaging om trainer van een eerste elftal te worden. Ik kom graag over drie jaar terug bij AVW’66 om de baan van Delano Verwey over te nemen”.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden