<p>Rotary-voorzitter Jacqueline Willemsen levert het snertpakket af bij mevrouw Worm in Duiven.</p>

Rotary-voorzitter Jacqueline Willemsen levert het snertpakket af bij mevrouw Worm in Duiven.

Snert van Rotary Duiven voor ruim 220 ouderen

De snertactie op zaterdag 13 februari van Rotary Duiven werd een groot succes. Liefst 220 ouderen hadden aangegeven dat ze getrakteerd wilden worden op een lekkere kop erwtensoep van Welling Catering.

Terwijl heel schaatsminnend Nederland op het ijs stond voor een rondje of voor de televisie zat om naar het schaatsen in Heerenveen te kijken, bezorgden de leden van Rotary Duiven bij meer dan 220 ouderen in Duiven en Westervoort een winterse snertmaaltijd thuis. Met als extra verrassing heerlijke koekjes, gebakken door de mensen met een beperking die werken in het theepaviljoen in het Horsterpark.

De actie kwam vanwege de coronapandemie in plaats van de actie van 2019, toen leden van de Duivense serviceclub één-op-één een dagje-uit gingen met ouderen.

Rotary-voorzitter Jacqueline Willemsen: “Met de snertmaaltijd wilden we ouderen in Duiven en Westervoort een hart onder de riem steken in deze bizarre tijd. Onze leden die de soep zaterdag bezorgden, kregen leuke, warme en dankbare reacties. Dat doet ons natuurlijk goed. Met elkaar en voor elkaar. Ik hoop wel dat er in het najaar weer ruimte is om de dagje-uit-actie te kunnen herhalen.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden