<p>Burgemeester Arend van Hout (rechts) en Jeroen van den Adel van AdVicus BV tekenen de koopovereenkomst.</p>

Burgemeester Arend van Hout (rechts) en Jeroen van den Adel van AdVicus BV tekenen de koopovereenkomst.

Twaalf woningen in oude school

Burgemeester Arend van Hout en Jeroen van den Adel van AdVicus BV hebben de koopovereenkomst getekend voor de bouw van twaalf woningen in voormalige basisschool De Flierefluiter in Westervoort.

Al langere tijd bestaat de wens voor woningbouw op de plek in de wijk Broeklanden. Na een selectieprocedure is het plan van AdVicus als beste naar voren gekomen. De planning is om dit jaar met de bouw te starten.

Onder de naam ‘Klasse wonen in Westervoort’ worden in het bestaande gebouw twaalf koopwoningen (bungalows) gerealiseerd. Het gebouw wordt compleet opnieuw ingedeeld, grondig geïsoleerd en het aanzicht wordt meer van deze tijd. De bungalows hebben allemaal een eigen tuin en worden tussen de 65m2 en 100m2 groot.

Het voormalige schoolplein wordt opnieuw ingericht met groen en voldoende ruimte om auto’s te parkeren. Het groenteplein blijft bestaan.

AdVicus is gespecialiseerd in herbestemming en transformatie van (karakteristieke) gebouwen.

De komende maanden wordt het ontwerp uitgewerkt en de vergunningen voorbereid. Als alles goed verloopt start de verkoop van de woningen nog voor de zomer van 2021. Belangstellenden kunnen op de website van www.advicus.nl de voortgang volgen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden