<p>Burgemeester Huub Hieltjes van Duiven bracht een felicitatiebezoek-op-gepaste-afstand aan het diamanten bruidspaar Lamping.</p>

Burgemeester Huub Hieltjes van Duiven bracht een felicitatiebezoek-op-gepaste-afstand aan het diamanten bruidspaar Lamping.

‘De burgemeester op bezoek en een kamer vol bloemen’

Richard Lamping (86) en Gerda Lamping-Linde (80) uit Duiven trouwden op Valentijnsdag 1961. Dat was zondag zestig jaar geleden. De diamanten bruiloft ging niet in stilte voorbij.

‘Zo leuk, de burgemeester op bezoek en een kamer vol bloemen’. Gerda Lamping en haar man kunnen terugkijken op een mooie dag. Trouwen op Valentijnsdag klinkt ook heel romantisch, maar in werkelijkheid was het dat niet. Het echtpaar trouwde ‘met de handschoen’. Dat betekent dat een van de huwelijkspartners (Richard in dit geval) niet bij de huwelijkssluiting aanwezig was en werd vervangen door een gevolmachtigde.

Kort na hun trouwen vertrok Gerda naar Richard op Curaçao, waar ze een kleine tien jaar woonden. Daarna kwamen ze naar Nederland. Omdat Richard ging werken bij Akzo kwamen ze in Zevenaar terecht. Later verhuisden ze naar Westervoort en inmiddels wonen ze alweer dertig jaar in Duiven. Vervelen doen ze zich niet. Gerda houdt het huishouden draaiende en Richard grapt dat hij nog steeds behoorlijk druk is met het ‘van elkaar houden’.

Richard Lamping werd geboren op Curaçao, Gerda Linde in Zwolle. Ze leerden elkaar kennen in Amsterdam. Het echtpaar heeft drie kinderen en drie kleinkinderen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden