<p>Vanaf maandag 1 maart reist de tentoonstelling Feest! Tradities in ere langs scholen in de Liemers.</p>

Vanaf maandag 1 maart reist de tentoonstelling Feest! Tradities in ere langs scholen in de Liemers.

(Foto: PR)

Expositie Feest! Tradities in ere reist door de Liemers

Wie heeft er op dit moment geen zin in een feest!? Het project Feest! Tradities in ere vertelt het verhaal van de tradities in de Liemers rond de feesten en feestdagen. Vanaf maandag 1 maart toont de reizende expositie verhalen over onder andere de schutters, carnaval, religie en streektaal in de scholen in de Liemers.

De expositie ‘Feest! Tradities in ere’ gaat vanaf maandag 1 maart reizen langs de scholen in de Liemers. De interactieve expositie met beeld, geluid en geur wordt geleverd met bijpassende werkboekjes voor de leerlingen van groep één tot en met acht. De leerlingen leren op een speelse manier over de tradities van de Liemers. Tijdens de expositie wordt aandacht gegeven aan onder andere de kermis en de processielopen. Scholen kunnen zich inschrijven om de expositie twee weken op hun scholen te gebruiken en alles te leren over de Liemerse tradities.

Geen slotmanifestatie
In eerste instantie stond er een grote slotmanifestatie voor dit project op de agenda, maar dit is vanwege de coronarestricties niet mogelijk. Het vrijgekomen budget wordt ingezet om een vertaling van de expositie te maken in het Liemers dialect en deze met bijpassende audiofragmenten en zogenaamde herinneringsboxen te laten reizen naar de zorginstellingen. Deze expositie staat gepland voor voorjaar 2021.

Liemerse schutterij
Naast een reizende expositie wilde ook de Liemerse schutterij een grote bijdrage leveren aan het project. Zij zouden naar de scholen gaan en het verhaal van de plaatselijke schutterij en haar tradities aan de leerlingen van groep vijf tot en met acht laten zien. Door de coronarestricties zijn de bezoeken van de schutterijen aan school helaas niet meer mogelijk. ‘Feest! Tradities in ere’ is mede mogelijk gemaakt door het Cultuur- en Erfgoedpact Leven in de Liemers.

levenindeliemers.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden