Voetballende jeugd zonder pardon op de bon geslingerd

De verontwaardiging was groot zondag onder ouders en bestuurders van Sportclub Westervoort. 27 kinderen die aan het voetballen waren op een van de velden van de club werden betrapt door de politie en boa’s, en zonder pardon op de bon geslingerd. 95 euro graag.

Voorzitter John Kemper van Westervoort kroop zondagavond nog achter zijn laptop om er een stuk over te schrijven voor de site van zijn club. Daarin erkent hij dat de dienders in hun recht stonden, want volgens de geldende coronaregels mocht het niet wat de kinderen deden en ze bevonden zich bovendien op ‘verboden terrein’.

Kempers club was zaterdag ook nog eens gewaarschuwd. Daarom stuurde hij alle jeugdtrainers een bericht met het verzoek het hek van het sportcomplex dicht te houden en de kinderen te waarschuwen.

John Kemper: “Maar ja, je weet hoe het werkt. Als kinderen op een mooie zondagmiddag willen voetballen, laten ze zich door een gesloten hek niet tegenhouden.”

Bekeuringentsunami
Niettemin was de verontwaardiging groot bij John Kemper, toen hij hoorde van de bekeuringentsunami. “Dan hoor en lees je over feesten met honderden mensen in het Vondelpark in Amsterdam en grote drukte in Sonsbeekpark in Arnhem. Plekken waar geen mens een bon heeft gekregen. En een paar jongens in Westervoort die gaan voetballen zijn wel de klos. Een beetje krom, jammer en vervelend. Een waarschuwing had toch ook gekund?”

Maandag zocht John Kemper contact met burgemeester Arend van Hout over de kwestie. Afgesproken werd dat club en gemeente deze week rond de tafel gaan. Inzet van het gesprek is ‘te komen tot een oplossing waar iedereen zich goed bij voelt’. Namens de gemeente schuift aan Erika Fontein, teamregisseur Toezicht en Handhaving.

Arend van Hout: “Ik snap dat het voor de jongeren die een bon hebben gekregen en hun ouders zuur aanvoelt. Van de andere kant: ze mochten daar volgens de regels op dat moment niet voetballen. Toch denk ik dat er ruimte is om tot een oplossing te komen. Daarom hebben we een gesprek gearrangeerd.”

Op de vraag of er een kans is dat de bekeuringen worden ingetrokken, wilde burgemeester Arend van Hout maandag geen antwoord geven.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden