<p>Dreumesen, peuters en kleuters zijn nog te klein om wijs met internet om te gaan.</p>

Dreumesen, peuters en kleuters zijn nog te klein om wijs met internet om te gaan.

(Foto: Gerhard Witteveen)

Media Ukkie tas bij de bibliotheek

Tijdens de Media Ukkie Dagen van vrijdag 26 maart tot en met vrijdag 2 april 2021 besteedt de bibliotheek aandacht aan mediawijsheid in de opvoeding van kinderen van nul tot zes jaar. Kunstwerk! de Bibliotheek biedt speciaal voor ouders de gratis Media Ukkie tas aan.

De Media Ukkie tas bevat onder andere een boekje waarin de eerste mediaontwikkelingen van het kind genoteerd kan worden, een Quiver kleurplaat die tot leven wordt gebracht en de Mediadiamant die ouders wegwijs maakt in mediaopvoeding.

Swipen
Het thema van de Media Ukkie Dagen 2021 is: Ik zie, ik zie wat jij niet ziet. Jonge kinderen weten namelijk de weg in de digitale wereld razendsnel te vinden. Ze swipen op de tablet of smartphone zo naar hun favoriete filmpje of app. Dreumesen, peuters en kleuters zijn nog te klein om er wijs mee om te gaan en begeleiding van ouders en verzorgers is nodig.

Juiste balans
Ouders en verzorgers krijgen tijdens deze campagne tips om aan de slag te gaan met het mediagebruik binnen het gezin. Er wordt antwoord gegeven op vragen, zoals: hoe kan je als gezin samen plezier beleven aan media? Welke inhoud past goed bij je kind? Hoe kan je je kind veilig begeleiden op de tablet en hoe zorg je voor de juiste balans in momenten met en zonder media?

Kleur- en knutselplaten
Door samen van media te genieten kunnen kinderen volop de kansen van media benutten en blijven de risico’s beperkt. Bij Kunstwerk! de Bibliotheek kunnen alle ouders die lid zijn van de bibliotheek gratis een Media Ukkie tas aanvragen. Deze tas bevat informatie over de digitale wereld, maar ook leuke kleur- en knutselplaten om samen met je kind(eren) te maken. De Knutsel Mediadiamant geeft praktische tips om kinderen mediawijs op te laten groeien, met de Quiver Vision kleurplaat en instructie breng je de kleurplaat digitaal tot leven en in het Media Groeiboekje kan je alle mediaontwikkelingen van jouw kind noteren.

De tas is vanaf nu gratis te reserveren op onderstaande website. Vul het reserveringformulier in met je naam, pasnummer, telefoonnummer en afhaalvestiging. De tas is te reserveren voor de vestigingen in Duiven, Westervoort en Zevenaar en is vanaf dinsdag 23 maart tot en met donderdag 1 april af te halen bij de bibliotheek.

debibliotheekliemers.nl/mediaukkiedagen

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden