<p>Hetty Vermeer-Ernste kreeg in 2013 een koninklijke onderscheiding.</p>

Hetty Vermeer-Ernste kreeg in 2013 een koninklijke onderscheiding.

(Foto: archief)

Duivens gemeenteraadslid Hetty Vermeer-Ernste (75) overleden

Het Duivense gemeenteraadslid Hetty Vermeer-Ernste is donderdagavond na een kortstondig ziekbed op 75-jarige leeftijd aan corona overleden. Ze was van 2010 tot 2014 en vanaf 2018 lid van de VVD-fractie.

Beide keren werd Hetty Vermeer met voorkeurstemmen in de raad gekozen. De eerste keer reageerde ze met de woorden: “Dat heb ik aan de oudjes te danken.” Daarmee doelde ze op de bewoners van woonzorgcentrum Thuvine, waarvoor ze veel vrijwilligerswerk deed (en ook voor veel andere activiteiten ).

In 2013 kreeg Hetty Vermeer voor haar inzet voor de samenleving een koninklijke onderscheiding (Lid in de Orde van Oranje-Nassau), tegelijk met haar man Jacques met wie ze praktisch elke politieke vergadering in het gemeentehuis bezocht.

Burgemeester Huub Hieltjes noemt Hetty Vermeer in een reactie een warme persoonlijkheid: “Als raadslid zette ze zich in voor goede onderlinge verhoudingen. Ze maakte zich sterk om met concrete maatregelen de leefbaarheid van de dorpen te verbeteren.”

Op dinsdag 23 maart is tijdens de (digitale) raadsavond stilgestaan bij het overlijden van Hetty Vermeer. Op www.duiven.nl is een condoleanceregister geopend.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden