<p>Voor de foto hebben Pauline van Dam en Jolanda Schrauwen een kledingrek van ShopvoorNop naar buiten gereden.</p>

Voor de foto hebben Pauline van Dam en Jolanda Schrauwen een kledingrek van ShopvoorNop naar buiten gereden.

ShopvoorNop op donderdagen open

Iedere donderdag wordt de hal van De Stek, het gebouw van KerkvoorNu aan de Rijksweg in Duiven, omgebouwd tot kledingwinkel ShopvoorNop. Een winkel met kleding voor jong en oud, vrouwen en mannen. Na het gratis shoppen kunnen bezoekers er desgewenst nog een kop koffie drinken. Er is altijd iemand aanwezig voor een leuk gesprek.

Drijvende kracht achter ShopvoorNop is Pauline van Dam. Ze woont met man en kinderen in Westervoort, maar is vrijwel dagelijks bij De Stek in Duiven te vinden. Bij KerkvoorNu is ze op zondagen juf van de Kidsclub en als er activiteiten zijn neemt ze de rol van chef-kok op zich. En Pauline is dus, samen met Jolanda Schrauwen en een vijftal andere vrijwilligers, het gezicht van ShopvoorNop. Voorheen zat de kledingbank in de Elshofpassage, maar nu is vast onderdak gevonden bij De Stek.

Pauline: “We zijn hier al eerder twee weken open geweest, maar moesten toen vanwege de lockdown weer dicht. Nu zijn we opnieuw geopend, uiteraard wel alleen op afspraak. Ik wil graag via de krant laten weten dat mensen die het financieel moeilijk hebben weer bij ons terecht kunnen voor gratis kleding. We hebben weer heel veel rokken, jurken, truien, T-shirts, broeken en nog veel meer in de rekken hangen. Alle maten ook. Ruilen kan trouwens ook. Dan vullen we de rekken gelijk weer aan.”

Pauline is blij met de gastvrijheid van KerkvoorNu. “Ik ben iemand die de liefde van God wil delen en met ShopvoorNop kan dat. Ik hoop dat we de loop er weer in krijgen. Nu eerst nog even op afspraak, maar hopelijk snel ook weer gewoon als vrije inloop op donderdagochtend.”

Pauline van Dam werd geboren in Oeganda. Als vluchteling kwam ze op 13-jarige leeftijd naar Nederland. Enkele jaren geleden richtte ze de Stichting UpendaUganda op. Daarmee zet ze zich in voor kansarme kinderen in haar geboorteland. Ook kleding die via ShopvoorNop geen weg vindt naar mensen in Duiven, Westervoort of Zevenaar, wordt op een gegeven moment verscheept naar Oeganda.

Ondertussen hoopt Pauline in de loop van dit jaar eindelijk ook zelf weer eens haar geboorteland te kunnen bezoeken. Haar directe familie woont weliswaar in Nederland (moeder, broers en zussen), maar ook aan familie in Oeganda heeft ze geen gebrek. Dat zit zo. Pauline: “Mijn opa, de vader van mijn moeder, was koning van een stam. Hij had acht vrouwen en veertig kinderen. Allemaal familie!”

Een afspraak maken om gratis te shoppen bij ShopvoorNop is heel eenvoudig. Stuur uiterlijk op woensdag een bericht naar Pauline via Facebook of WhatsApp (06 4408 1916) en je ontvangt een bevestiging met een tijdslot voor donderdag tussen 09.00 en 12.00 uur. Je hebt dan een halfuur om kleding uit te zoeken (maximaal vijf stuks). Kom alleen of met kinderen onder de 12 jaar en vergeet je mondkapje niet. Blijf thuis als je gezondheidsklachten hebt. Kleding inleveren bij De Stek kan iedere dag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden