<p>Frank Futselaar (512) vertrekt in Dresden vanaf de eerste rij voor de halve marathon. Het mondkapje zal hij na enkele meters van zich af gooien.</p>

Frank Futselaar (512) vertrekt in Dresden vanaf de eerste rij voor de halve marathon. Het mondkapje zal hij na enkele meters van zich af gooien.

Frank Futselaar tankt vertrouwen in Dresden

1.02.46 klokte Frank Futselaar zondag 21 maart op de halve marathon in Dresden. Goed voor een dertiende plek. De wedstrijd gold als laatste voorbereiding van de Westervoortse hardloper op de allesbeslissende race op 11 april in Hamburg. Kwalificatie voor de Olympische marathon op 8 augustus is dan het doel.

Frank Futselaar, vorige week teruggekomen van een trainingskamp van zes weken in Kenia, over de wedstrijd in Dresden. “Het ging lekker. Zeker de eerste tien, elf kilometer, waarin ik bij de kopgroep kon blijven. Daarna moest ik een gaatje laten vallen en kwam ik alleen te lopen, vol in de wind. Dat heeft me wat tijd gekost, maar op het eind kon ik wel weer doorversnellen. Drie weken voor ‘Hamburg’ was dit een mooi piekmoment in de hele trainingsopbouw. Ik sta waar ik wil staan.”

Op 11 april moet het leiden tot een tijd van 2.09.59 of sneller. Ruim anderhalve minuut sneller dan de 2.11.30 die Frank Futselaar in december vorig jaar liep in Valencia en waarmee hij voldeed aan de marathonlimiet voor de Olympische Spelen. Maar omdat andere atleten al snellere tijden noteerden, moet ook Frank Futselaar nog harder. Pikant detail: Björn Koreman, een van zijn beste vrienden en in Dresden veertiende in 1.03.08, behoort tot zijn grootste concurrenten.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden