Nieuwe bordjes voor toeristen

Duiven gaat de bekende bruin-witte verwijsborden naar toeristische bestemmingen plaatsen. Ze vervangen de huidige blauw-gele borden, die verouderd zijn.

De bruin-witte borden komen er op verzoek van toeristische ondernemers. Ze wijzen bezoekers van de gemeente de weg naar horecabedrijven, (boeren)campings, natuur- en recreatiegebieden, sportaccommodaties etc. Het is de bedoeling om samen te werken met buurgemeente Zevenaar, die de verwijsborden ook dit jaar vervangt.

Fractieassistent Wouter Smit van Pro Duiven heeft er bij wethouder Gemma Tiedink (Lokaal Alternatief), die ‘vrijetijdseconomie’ in haar portefeuille heeft, op aangedrongen om ook verwijzingen naar toiletten voor transgenders op te nemen. Tiedink is blij met de tip en brengt die onder de aandacht van de leverancier.

Een andere tip van Smit neemt Tiedink niet over, namelijk om de bordjes uit te voeren in de huidige kleuren. Blauw-geel is volgens Smit beter leesbaar voor slechtzienden dan bruin-wit. Tiedink wil aansluit bij de internationaal gebruikelijke kleurstelling voor toeristische bordjes. Bovendien kiest ook Zevenaar voor bruin-wit.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden