<p>Het Centrum voor Vrouw en Kind van ziekenhuis Rijnstate Arnhem telt in totaal 31 gezinskamers.</p>

Het Centrum voor Vrouw en Kind van ziekenhuis Rijnstate Arnhem telt in totaal 31 gezinskamers.

Rijnstate ziekenhuis opent elf nieuwe verloskamers

In het Centrum voor Vrouw en Kind van ziekenhuis Rijnstate Arnhem zijn de deuren geopend van elf gloednieuwe verloskamers. Ook de zes nieuwe gezinskamers zijn in gebruik genomen. Daarmee telt het Centrum voor Vrouw en Kind in totaal 31 gezinskamers.

Alle verloskamers zijn uitgerust met de modernste faciliteiten om veilige, gastvrije en gezinsgerichte zorg te bieden.

Drie van de elf verloskamers zijn uitgerust met een speciaal beval-bad. De overige verloskamers hebben allemaal een relax-bad. In de loop van dit voorjaar kan er in de nieuwe verloskamers in beperkte mate gebruik worden gemaakt van lachgas tijdens de baring. Dit is een extra vorm van pijnstilling, naast de gebruikelijke pijnstilling via infuus en ruggenprik.

Rijnstate brengt in het Centrum voor Vrouw en Kind een groot deel van de zorg aan vrouwen, (aanstaande) ouders, pasgeboren en te vroeggeboren baby’s, kinderen en jongeren samen.

Rijnstate is één ziekenhuis met vier verschillende locaties: twee in Arnhem, één in Zevenaar en één in Velp. Tot 1 maart 2011 heette de organisatie nog Alysis Zorggroep. De zorggroep werd in 2001 opgericht als samenwerkingsverband tussen Ziekenhuis Rijnstate in Arnhem, Ziekenhuis Velp en Ziekenhuis Zevenaar.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden