<p>&#39;Burgemeester&#39; Roy van het Horsterpark opent samen met de mascotte de Hart-kraam bij het theepaviljoen.</p>

'Burgemeester' Roy van het Horsterpark opent samen met de mascotte de Hart-kraam bij het theepaviljoen.

(Foto: René Nijhuis Fotografie)

Hart-kraam van ‘Zorgkanjers’ geopend

De organisatie van de ‘Zorgkanjers Bedankt!’-dagen op 16 en 17 juli heeft vrijdag een prachtige kraam geopend bij het theepaviljoen in het Horsterpark. De opening werd verricht door ‘burgemeester’ Roy van het park, een paviljoenmedewerker met een beperking. Voor de dagen deze zomer hebben zich al bijna 500 zorgmedewerkers aangemeld.

De opening van de kraam was niet de enige activiteit rond Pasen. Maandag 5 april konden kinderen ook ‘paassteentjes’ zoeken rond de kraam en het theepaviljoen. In ruil voor een gevonden steentje met de tekst ‘Zorgkanjers Bedankt!’, kregen ze een snoepzakje. Alle activiteiten hebben één doel: het onder de aandacht brengen van de feestdagen in juli. Dagen die zijn bedoeld voor zorgmedewerkers uit de gemeenten Duiven en Westervoort, die zich inzetten (of hebben ingezet) om corona onder de knie te krijgen. Met de aanmeldingen loopt het goed, zegt initiatiefnemer André Oudendag. “Al bijna 500. We krijgen ook veel positieve reacties. Persoonlijk en online, via Facebook bijvoorbeeld.”

André Oudendag is apetrots op zijn bouwploeg, die de grote kraam van ‘Dickens in de Liemers’ heeft omgebouwd tot een ‘Zorgkanjers Bedankt!’-kraam in de vorm van een hart. “Ze hebben voor de mooiste en tegelijkertijd moeilijkste oplossing gekozen, maar omdat er zo ontzettend veel vakkennis zit in die groep, is het nog fantastisch gelukt ook. De kraam is waanzinnig mooi geworden.”

De hartkraam bij het theepaviljoen in het Horsterpark en is iedere dag geopend voor koffie of een een ander drankje ‘to go’ en softijs.

Terwijl de zaak financieel op de rit begint te komen, wordt hard gewerkt aan de invulling van de dagen zelf. Ook daarin worden stappen gezet, meldt André Oudendag. Onder meer muziek- en dansverenigingen hebben hun medewerking toegezegd. André: “Je merkt dat verenigingen het leuk vinden om mee te doen. Omdat ze achter onze doelstelling staan, maar ook omdat ze nu eindelijk weer eens naar een uitvoering kunnen toewerken.”

Aan een andere activiteit in het voortraject werkt ook de middenstand mee. Iedereen die de ‘Zorgkanjers Bedankt!’-actie met 10 euro of meer steunt, krijgt een houten hart. Wordt dat hart goed zichtbaar voor het raam opgehangen, dan krijgen de bewoners een kist vol levensmiddelen thuisbezorgd. Leerlingen van het Candea College en de gloednieuwe, levende mascotte van de actie, zorgen voor de uitvoering.

Zorgmedewerkers kunnen zich op persoonlijke titel aanmelden voor een van de dagen in juli via de site www.zorgkanjersbedankt.nl. André Oudendag: “Om privacy-redenen mogen we ze niet persoonlijk benaderen. Wat we wel doen is contact zoeken met de directies van zorginstellingen. We vragen ze hun medewerkers te informeren over onze plannen. Vervolgens moeten de medewerkers zelf het initiatief nemen om zich aan te melden. Gelukkig loopt dat goed. Voor dit moment is 500 een mooi aantal.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden