<p>Ronald Gerressen van Lionsclub Duiven reikt de cheque uit aan Esther Hogeweg van Hair4Her.</p>

Ronald Gerressen van Lionsclub Duiven reikt de cheque uit aan Esther Hogeweg van Hair4Her.

Lionsclub Duiven maakt Hair4Her blij

1500 euro is veel geld. Zeker voor een stichting als Hair4Her die het moet hebben van giften. De leden van Lionsclub Duiven stemden unaniem in met het voorstel van lid Ronald Gerressen om een bedrag te doneren aan Hair4Her. Ronald ging de cheque persoonlijk overhandigen aan Esther Hogeweg.

Esther is ‘enorm blij’. “We stellen complete haarwerken en pruiken beschikbaar voor mensen die vanwege een ziekte hun haren verliezen. Denk aan kankerpatiënten die chemotherapie krijgen. Een haarwerk is gratis. Als mensen het niet meer nodig hebben, hopen we dat ze het weer inleveren. Wij wassen en modelleren het haarwerk, en stellen het weer voor anderen beschikbaar.”

De vraag naar haarwerken en pruiken is groot en komt uit heel het land. Logisch, want een professioneel haarwerk kopen kan flink in de papieren lopen. Ook de zorgverzekering is recent aangepast in het nadeel van gebruikers.

Esther Hogeweg had lang geleden zelf kanker. Eenmaal genezen deed ze jarenlang mee aan de Roparun. Een estafetteloop, waarvan de opbrengst gaat naar projecten die het leven van mensen met kanker veraangenamen. In 2015 richtte ze Hair4Her op en sindsdien zet ze zich met ziel en zaligheid in voor de stichting. Doel is om dankzij giften kostendekkend te draaien. Een prettige bijkomstigheid is dat Hair4Her tegenwoordig kosteloos gebruik kan maken van een bedrijfsruimte in het Lorentz Ondernemerscentrum in Arnhem.

De voldoening voor Esther zelf, zit in de glimlach van klanten. “De glimlach als ze in de spiegel kijken, nadat ze een passend haarwerk hebben gevonden.” Vanwege haar onbaatzuchtige instelling werd Esther Hogeweg recent door Omroep Gelderland onderscheiden met ‘De Gulden Gelderlander’.

Dat onbaatzuchtige is ook wat Ronald Gerressen aanspreekt in Esther. “Ik ken haar al lang, een fantastisch mens. Altijd het goede willen doen voor anderen.” Dat was voor Ronald ook de reden Hair4Her bij Lionsclub Duiven voor te dragen voor een donatie. “Esther doet geweldig werk. Haar bestand bestaat inmiddels uit meer dan duizend haarwerken en gemiddeld helpt ze tien dames per week. Om dit mooie werk te kunnen voortzetten is ze afhankelijk van giften. Wij dragen graag ons steentje bij.”

Opvallend is dat Lionsclub Duiven de media zoekt om de schenking aan Hair4Her aan de grote klok te hangen. Ronald: “Dat doen we bewust. Met acties zamelen we geld in voor lokale goede doelen. In het verleden schonken we dat meestal zonder er publiek melding van te maken. Dat we nu wat meer op de trom slaan, is omdat we het beeld van de Lionsclub willen bijstellen. Door de buitenwereld wordt er vaak nogal hoogdravend over gedaan, terwijl wij niet meer zijn dan wie dan ook. Gewoon hardwerkende Nederlanders met het hart op de goede plaats.”

Aldus de ‘inkomend president’ van Lionsclub Duiven, die tijdens de eerstvolgende ledenvergadering het stokje overneemt van de zittende president, Lyanne Baltussen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden