<p>Antoinnette Germeraad: &quot;Ik kom uit een muzikale familie. Mijn opa bijvoorbeeld is muzikant geweest. Hij toerde met een eigen band door het land.&quot;</p>

Antoinnette Germeraad: "Ik kom uit een muzikale familie. Mijn opa bijvoorbeeld is muzikant geweest. Hij toerde met een eigen band door het land."

(Foto: René Nijhuis Fotografie)

Eerste single Antoinnette Germeraad

Als je zangeres of zanger bent is het uitkomen van je eerste single een hoogtepunt in je leven. Een moment om nooit meer te vergeten. Dat geldt ook voor de pas 22-jarige Duivense Antoinnette Germeraad. Sinds vorige week maandag is haar nummer ‘Laat je gaan hier vandaan’ te beluisteren, onder meer via YouTube. ‘Een vrolijke zomerhit’, volgens de trotse Antoinnette.

Wat zou ze graag ‘overal zingen’. Op feesten en partijen, in de kroeg en op podia. Maar ja, dat gaat-em nog even niet worden, weet ook Antoinnette Germeraad.

Een heel behoorlijk alternatief is dan de online lancering van je eerste hit. Die in een paar dagen tijd ook al duizenden keren werd beluisterd. En bekeken, want de begeleidende videoclip mag gezien worden. “Ja, mooi hè!’, reageert Antoinnette. “Opgenomen bij het gemeentehuis in Apeldoorn en in het Oranjepark in Apeldoorn. Ik ben er zelf ook heel tevreden over.”

Antoinnette kwam terecht in Apeldoorn omdat in die stad producer Anro Productions is gevestigd. Het bedrijf van feestzanger Roy Otters. Antoinnette: “Roy heeft een professionele studio, waarin ik het nummer heb ingezongen, en hij maakt professionele video’s. Platenlabel Double You Music NL doet de begeleiding van mij als artiest. Ze zijn het nummer aan het pluggen, zoals dat heet, zodat het op zoveel mogelijk zenders wordt gedraaid en op zoveel mogelijk social media-kanalen komt en wordt gedeeld. Ik hoop natuurlijk dat het nummer aanslaat en dan zou het heel mooi zijn als ik het straks ook live overal kan zingen.”

Veel ervaring
Je moet wat in je mars hebben als je pas 22 bent en een productiemaatschappij en een platenlabel wat in je zien. Dat Antoinnette Germeraad een talentje is, is al langer bekend. Ondanks haar jeugdige leeftijd heeft ze ook al redelijk veel ervaring. En ze is geschoold. Als zesjarige kreeg ze al haar eerste zangles.

Antoinnette: “Ik kom uit een muzikale familie. Mijn opa bijvoorbeeld is muzikant geweest. Hij toerde met een eigen band door het land. Naast zangles heb ik ook een muziekopleiding gevolgd. Van beroep ben ik nu musical- en zangdocente. Dat combineer ik normaal gesproken met werken in de horeca bij café Bij de Buren in De Ogtent hier in Duiven. Maar helaas ligt dat nu ook stil.”

Het bood Antoinnette wel de gelegenheid samen met Anro Productions veel tijd te steken in haar eerste single. Ze hoopt dat zich dat uitbetaalt, maar rekent zich niet rijk.

“Als zangeres wil je live optredens doen en dat kan al een hele tijd niet. Logisch dat ik ernaar uitkijk om weer op podia te staan. Hopelijk deze zomer al, want ‘Laat je gaan hier vandaan’ is een vrolijke zomerhit. Een ritmisch nummer waar je lekker op kunt dansen. Dat willen we toch onderhand allemaal weer?”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden