<p>V.l.n.r. Huub Hieltjes, Edwin Tunnissen, Patricia Dhondt en Henk Dekker.</p>

V.l.n.r. Huub Hieltjes, Edwin Tunnissen, Patricia Dhondt en Henk Dekker.

(Foto: Rene Nijhuis)

Eerste mkb-voucher voor Een Mooie Dag

Eigenaren Edwin Tunnissen en Patricia Dhondt van Brasserie Een Mooie Dag aan het Remigiusplein in Duiven hebben donderdag de eerste mkb-digitaliseringsvoucher van het programma MKBDeal Sm@rt Together Regio Arnhem-Nijmegen in ontvangst genomen.

De voucher werd hen overhandigd door burgemeester Huub Hieltjes en Lindus-voorzitter Henk Dekker, die lid is van de Liemerse stuurgroep die het geld verdeelt.

Edwin Tunnissen en Patricia Dhondt krijgen de voucher omdat ze een nieuw café gaan openen, eveneens aan het Remigiusplein (in de achtergevel van supermarkt Lidl). Ze gebruiken de voucher om een website voor het café te laten bouwen.

De vouchers zijn sinds 1 maart beschikbaar voor mkb-bedrijven tot vijftig werknemers. Een voucher dekt 50 procent van de kosten, met een maximum van 2500 euro. Het geld moet besteed worden bij leveranciers in de regio. Dat moet ervoor zorgen dat mkb-ondernemers en IT-bedrijven gaan samenwerken en zo de regionale economie een impuls geven.

Digitale zichtbaarheid
Edwin Tunnissen en Patricia Dhondt zijn blij met de voucher: “Wij waarderen het enorm dat wij deze voucher aangeboden krijgen om onze digitale zichtbaarheid te vergroten. Zeker in deze tijd is iedere hulp meer dan welkom. Samen met onze websitebouwer gaan we ervoor zorgen dat ons nieuwe café binnenkort online goed zichtbaar is.”

Wezenlijk belang
Volgens Henk Dekker, voorzitter van de Liemerse ondernemersvereniging Lindus, kijken ondernemers weer voorzichtig vooruit. Dat maakt hij op uit een coronaondernemerspanel dat vorige week plaatsvond. “Als voorzitter van Lindus hoop ik dat het uitreiken van deze vouchers bijdraagt aan het herstel van de regionale economie.”

Burgemeester Hieltjes vult aan: “Ondernemers zijn wezenlijk voor de leefbaarheid van onze dorpen. Met het oog op de toekomst moeten ondernemers blijven investeren in vernieuwing en digitalisering.”

Voor het programma MKBDeal Sm@rt Together Regio Arnhem-Nijmegen is 1,6 miljoen euro beschikbaar. Dat geld is bijeengebracht door het ministerie van Economische Zaken (400.000 euro), de regiogemeenten en de provincie Gelderland. De regiogemeenten gaan de komende drie jaar onder de noemer Sm@rt Together samen met de provincie en belangen- en ondernemersverenigingen mkb-bedrijven in de regio helpen bij vragen over en investeringen in digitalisering.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden