<p>“Gasten en vrijwilligers van de Zonnebloem op bezoek in de vlindertuinen van de Passiflora in Harskamp, waar de dag werd begonnen met een heerlijk kopje koffie met gebak.</p>

“Gasten en vrijwilligers van de Zonnebloem op bezoek in de vlindertuinen van de Passiflora in Harskamp, waar de dag werd begonnen met een heerlijk kopje koffie met gebak.

(Foto: Archieffoto PR)

Nationale Zonnebloemloterij van start

De jaarlijks terugkerende loterij van de Zonnebloem is 20 april van start gegaan en de trekking zal maandag 8 november plaatsvinden. Ook nu weer duizenden prijzen waaronder geldprijzen van € 15,- tot € 15.000,- , elektrische fietsen, laptops, cadeaubonnen, verwenpakketten van Rituals, wellness arrangementen, E-readers, iPads en heerlijke vakanties in Landal Green Parks en Beekse Bergen Safari Resort.

De Zonnebloem mag zich al jarenlang verheugen in de belangstelling van velen, getuige het feit dat de in 1949 opgerichte Stichting De Zonnebloem met ruim 43.000 vrijwilligers de grootste vrijwilligersorganisatie van Nederland is. Dat betekent dat de bijna 1500 afdelingen vanaf nu de loten te koop zullen aanbieden. Dat geldt ook voor de ruim 300 vrijwilligers van de 8 afdelingen in De Liemers.

De loten kosten € 2,00 en van elk verkocht lot vloeit € 1,50 rechtstreeks naar de kas van de eigen afdeling. “En dat is dit jaar nog belangrijker dan in het verleden”, laat Paula Raaijmakers, penningmeester van de regio De Liemers, weten, “want voorlopig worden er geen groepsactiviteiten georganiseerd. De afdelingen zullen het geld vooral aanwenden om hun gasten regelmatig te verrassen met een leuke attentie.” Peter van Maurik, haar collega van de afdeling Zevenaar-West, voegt er nog wel aan toe dat de bijdragen vanuit het hoofdkantoor in Breda daarom lager zullen zijn en benadrukt eens temeer dat het thema “Zonder elkaar is iedereen alleen”, in deze periode van corona nog meer telt dan in het verleden.

De loterij is dit jaar overigens juist wat later op de agenda gezet in verband met de onzekerheden rondom corona. Voorkom isolement Het is algemeen bekend dat De Zonnebloem er is voor mensen met een lichamelijke beperking en juist deze groep wordt nu extra hard getroffen door corona. Behalve dat ze normaal al beperkt zijn in hun bewegingsvrijheid, missen ze nu ook alle groepsactiviteiten die hun afdeling jaarlijks organiseert. Ze zijn voor een groot gedeelte afhankelijk van de creativiteit van hun afdeling en vrijwilligers. De activiteitencommissie is dus gebaat bij een mooi resultaat van de lotenverkoop, zodat ze weer leuke verrassingen kunnen bedenken die de vrijwilligers dan meenemen naar hun gasten. Iedereen die Zonnebloemloten koopt, steunt dus het mooie vrijwilligerswerk. Vandaar dat de loterij bij iedereen van harte wordt aanbevolen. En natuurlijk kijkt iedereen nu alweer uit naar het moment waarop er weer groepsactiviteiten kunnen worden georganiseerd: een stamppottenbuffet, een Kerstviering of een gezellig dagje uit Ook die sociale contacten worden erg gemist.

Wie meer wil weten over de Zonnebloem, kan terecht op www.zonnebloem.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden