<p>V.l.n.r.: Rico Megens, Theo de Reus, Huub Hieltjes en Peter Houthuijzen.</p>

V.l.n.r.: Rico Megens, Theo de Reus, Huub Hieltjes en Peter Houthuijzen.

(Foto: René Nijhuis Fotografie)

Grote verkiezingsborden Koop Lokaal mogelijk deze week weg

De verkiezingsborden die worden gebruikt voor de campagne Koop Lokaal worden mogelijk deze week verwijderd. De gemeenteraad nam unaniem een motie aan om de borden minimaal een maand langer te laten staan, maar stuitte op verzet van het college van B en W.

Het gebruiken van de borden om inwoners te stimuleren producten en diensten af te nemen van lokale ondernemers, is een initiatief van MKB Duiven, de gemeente en de winkeliers in het centrum. De eigenaar gaf toestemming om de borden tot 1 mei te laten staan.

Vorige week werd duidelijk dat hij bereid was die termijn gratis met een maand te verlengen. Daarop diende Lokaal Alternatief een motie in. Volgens fractievoorzitter Stefani Meijer zijn de borden van grote waarde voor ondernemers.

De motie gaf het college opdracht om met MKB Duiven in overleg te gaan over het vervolg en over het verplaatsen van borden als omwonenden vinden dat het lang genoeg heeft geduurd. De eigenaar wil ook dat kosteloos doen.

De motie kreeg unanieme steun. Enkele fracties wilden zelfs verdergaan dan één maand extra. Zoals VVD-raadslid Geert-Jan Schrijner: “Van ons mogen de borden de hele zomer door blijven, want ondernemers hebben het zwaar. In deze bijzondere tijd moeten we dat als raad kunnen regelen.” Schrijner werd nog overtoept door D66’er Hans Egtberts, die erop wees dat de borden in maart 2022 ‘alweer’ nodig zijn voor de gemeenteraadsverkiezingen.

Toch gaan de borden mogelijk deze week al weg. Het college is weliswaar blij met het enthousiasme voor de actie Koop Lokaal, maar vindt het na één maand wel welletjes. Volgens burgemeester Hieltjes heeft de gemeente een voorbeeldfunctie en moet er nu een vergunning komen. Hij wees op de kosten van minstens 1500 euro, die volgens hem beter besteed kunnen worden aan campagnes op sociale media en extra advertenties.

Toen Hieltjes toezegde dat er iets, bijvoorbeeld spandoeken, bij de invalswegen voor hem bespreekbaar is, trok Meijer de motie in. De gemeente en MKB Duiven gaan nu opnieuw in overleg. MKB Duiven hoopt dat B en W nog op andere gedachten komen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden