Duiven dreigt winkel met dwangsom

Het aantal coronabesmettingen in de gemeente Duiven volgt het landelijke beeld. Dit betekent dat het aantal besmettingen toeneemt. Van 7 tot en met 20 april registreerde het RIVM 102 nieuwe besmettingen in de gemeente Duiven. Er kwamen geen ziekenhuisopnames en sterfgevallen bij.

Sinds het begin van de coronacrisis in maart 2020 tot en met 31 maart van dit jaar zijn 1574 inwoners van Duiven, Groessen en Loo besmet geraakt, 27 personen moesten naar het ziekenhuis en er waren 13 overledenen.

Boeten en waarschuwingen
De boa’s hebben in maart acht bekeuringen en twaalf officiële waarschuwingen uitgedeeld, vooral voor verboden groepsvorming en een enkele keer voor het niet dragen van een mondkapje.

Opvallend is dat gemeente een groot winkelbedrijf op Centerpoort een ‘last onder dwangsom’ van 50.000 euro heeft opgelegd.

Het bedrijf moet deze boete betalen zodra het opnieuw de coronaregels overtreedt. Handhavers constateerden eind maart dat er veel te veel klanten waren toegelaten. De hoogte van de dwangsom geeft aan dat het om een groot bedrijf gaat. Het was eerder schriftelijk al gewezen op het overtreden van de regels.

“De ondernemer vond zijn eigen inschatting dat de situatie veilig en verantwoord was belangrijker dan de formele regels. Maar zolang die regels er zijn, moet iedere ondernemer zich eraan houden. Dat moeten zijn collega-ondernemers ook”, aldus burgemeester Huub Hieltjes. De dreiging met een dwangsom van 50.000 euro heeft volgens hem goed gewerkt, want daarna zijn er geen overtredingen met vastgesteld bij het winkelbedrijf.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden