<p>Een foto van een groep Poolse kinderen die in het verleden te gast was in de Liemers op uitnodiging van de Werkgroep Duiven-Westervoort van Pax Kinderhulp.</p>

Een foto van een groep Poolse kinderen die in het verleden te gast was in de Liemers op uitnodiging van de Werkgroep Duiven-Westervoort van Pax Kinderhulp.

(Foto: Tom Harder)

Ook dit jaar geen vakantie voor kinderen uit Polen

Met spijt in het hart heeft de Werkgroep Duiven-Westervoort van Pax Kinderhulp, net als andere werkgroepen in het land, moeten besluiten ook dit jaar geen vakantie te organiseren voor Poolse kinderen. Corona is de ‘boosdoener’.

De organisatie PZKS in Polen waarmee Pax Kinderhulp samenwerkt, betreurt het besluit, maar heeft er ook begrip voor. Ze meldt dat gelukkig nog geen toezeggingen waren gedaan aan kinderen, zodat er in die zin ook geen sprake is van teleurstelling.

De Werkgroep Duiven-Westervoort haalt al vele jaren in de zomer Poolse kinderen naar Nederland die in hun eigen land een kommervol bestaan leiden. De kinderen verblijven hier in tweetallen in gastgezinnen en kunnen meedoen aan een uitgebreid activiteitenprogramma. Het gaat om kinderen die in Polen leven in materiële armoede of ernstig worden verwaarloosd omdat hun ouders te druk zijn met hun eigen problemen. Sommigen verblijven om die reden in een kindertehuis.

De werkgroep richt zich nu op een vakantie voor Poolse kinderen in de eerste twee weken van juli 2022. Omdat drie leden recent afscheid hebben genomen, is de werkgroep nog op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Bel voor meer informatie met Michal Pyrek, 06 5365 1794.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden