<p>Met vereende krachten vulden vrijwilligers 15.000 zakjes met een bloemenzaadmengsel.</p>

Met vereende krachten vulden vrijwilligers 15.000 zakjes met een bloemenzaadmengsel.

Foto: (Foto's: René Nijhuis Fotografie)

‘Zorgkanjers’-dagen naar september

Het schiet niet op met het onder controle krijgen van corona. Daarom heeft de organisatie van de ‘Zorgkanjers Bedankt!’-dagen het feest voor zorgmedewerkers in het Horsterpark verplaatst van 16/17 juli naar 24/25 september. De voorbereidingen gaan wel op volle kracht door.

Volgende week bijvoorbeeld ontvangen alle inwoners van de gemeenten Duiven en Westervoort bij deze krant een zakje bloemenzaad. Genoeg voor een vierkante meter kleurrijke bloemen in uw tuin deze zomer. De actie past bij het doel van de actie om de dorpen ter gelegenheid van de ‘Zorgkanjers Bedankt!’-dagen rood te laten kleuren. Liefst 15.000 zakjes zijn met vereende krachten gevuld met bloemenzaad.

André Oudendag: “Een hele klus die is geklaard door vrijwilligers, de medewerkers met een beperking die in het theepaviljoen en bij de kinderboerderij in het Horsterpark werken, en leerlingen van het Candea College in het kader van hun maatschappelijke stage. We hopen dat iedereen het zaad in de voortuin uitstrooit. Dan moet je eens kijken hoe mooi dat over een paar maanden is. Het is een divers zadenmengsel met verschillende soorten bloemen. Veel rode bloemen, maar ook zonnebloemen.”

Over het doorschuiven van Zorgkanjers Bedankt!’-dagen naar september is organisator André Oudendag kort en duidelijk: “We willen een feest vieren en dat kan alleen in volledige vrijheid. Het ziet er niet naar uit dat we die vrijheid in juli al hebben. Daar komt bij dat we het feest niet op het laatste moment nog willen verzetten. Dan zit je bijvoorbeeld met het feit dat zorginstellingen hun werkroosters al hebben gemaakt. Er is nu duidelijkheid: 24 en 25 september.”

Oudendag ziet vooral de voordelen van het oprekken van de voorbereiding. “We hebben meer tijd en zijn van plan de druk er flink op te houden. Volgende week de actie met de zaadzakjes en eind van de maand de lancering van een clip met het ‘Lied voor de zorg’. Ondertussen blijft de Hart-kraam bij het theepaviljoen in het Horsterpark dagelijks geopend en gaat de loterij met als hoofdprijs een elektrische fiets gewoon door. We hebben ook een Moederdagactie gehouden en straks volgt een Vaderdagactie, en er is een e-magazine verschenen. Financieel krijgen we het feest met sponsoring ook langzaam maar zeker op de rit. Ruim de helft van de begroting is nu gedekt.”

De actie ‘Zorgkanjers Bedankt!’ is een initiatief van de organisatie van Dickens in de Liemers. De bedoeling is een (gratis) feest te organiseren voor alle zorgmedewerkers die zich hebben ingezet in de coronacrisis. Tijdens de ‘Zorgkanjers Bedankt!’-dagen worden ze op allerlei manieren onthaald. Onder meer met lekker eten en drinken, activiteiten, muziek en dans.

Zorgmedewerkers kunnen zich op persoonlijke titel aanmelden via de site www.zorgkanjersbedankt.nl. Om privacy-redenen is het persoonlijk benaderen van mensen die werken in de zorgsector niet mogelijk.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden