<p>Linda May en Frances McDormand in de film Nomadland.</p>

Linda May en Frances McDormand in de film Nomadland.

(Foto: PR)

Filmhuis Zevenaar gaat weer open

De roder loper is uitgerold, de welkom terug-bordjes zijn gemaakt. De reuring keert terug in de Turmac Cultuurfabriek aan de Kerkstraat in Zevenaar. We hebben er lang op moeten wachten, maar woensdag 9 juni opent Filmhuis Zevenaar eindelijk weer de deuren.

Deze start, is ook direct een hele bijzondere, want tijdens de openingsweek is er een 2=1 aanbieding. Daarnaast opent het Filmhuis met een klapper van een film, de grote Oscar-winnende film ‘Nomadland’. Des te meer reden om zo snel mogelijk weer te gaan genieten van de films in het Filmhuis Zevenaar.

2 =1 aanbieding
Kom met zijn tweetjes genieten van een filmhuisfilm voor de prijs van één kaartje. Voor de openingsweek van woensdag 9 juni tot woensdag 16 juni reserveer je online twee kaartjes en betaal slechts één kaartje van € 10,00 aan de kassa. Voorwaarde is wel dat er geen gebruik gemaakt wordt van andere aanbiedingen of kortingen. Het online reserveren van filmkaartjes is mogelijk vanaf woensdag 2 juni via de onderstaande website.

Nomadland
‘Nomadland’ is een intrigerende Amerikaanse dramafilm uit 2020 die geschreven en geregisseerd werd door Chloé Zhao. De film werd geïnspireerd door het gelijknamig non-fictieboek van schrijfster Jessica Bruder. De hoofdrollen worden vertolkt door Frances McDormand en David Strathairn. De opnames duurden vier maanden en vonden plaats in zeven staten. Er werd gefilmd in onder meer Black Rock Desert in Nevada, de badlands van South Dakota en op de bietenvelden van Nebraska. ‘Nomadland’ werd in 2020 op het filmfestival van Venetië bekroond met de Gouden Leeuw en won dit jaar drie Oscars, voor beste film, beste regie en beste acteur. Na de sluiting van de gipsmijn in haar woonplaats op het platteland van Nevada, besluit Fern (Frances McDormand) haar busje in te pakken en de wijde wereld in te gaan. Als moderne nomade maakt ze kennis met de veerkracht en vindingrijkheid van een ander soort samenleving. In dit verhaal over hoop ontmoet Fern andere nomaden die zich opwerpen als de mentors in haar nieuwe leven in het uitgestrekte landschap van het Amerikaanse westen.

Veilig films kijken
Filmhuis Zevenaar treft diverse maatregelen om de bezoekers in alle veiligheid een voortreffelijke filmervaring te bieden. Er is een maximaal aantal bezoekers welkom en de film bevat geen pauze. Een mondkapje is alleen nodig als je je verplaatst, gedurende de film mag deze af. Om teleurstellingen te voorkomen wordt er geadviseerd om je kaartje online te reserveren. De horeca is nog niet geopend, maar volgt hopelijk snel. Voor meer informatie en het reserveren/bestellen van kaartjes ga je naar onderstaande site.

filmhuiszevenaar.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden