<p>Rinus Hartemink en Pieteke Hartemink-Grinwis poseren samen met burgemeester Huub Hieltjes.</p>

Rinus Hartemink en Pieteke Hartemink-Grinwis poseren samen met burgemeester Huub Hieltjes.

(Foto: René Nijhuis Fotografie)

Felicitaties via videofilm bij diamanten huwelijk

Mei en juni zijn populaire trouwmaanden. Altijd geweest ook. Op 29 mei 1961 trouwden Rinus Hartemink en Pieteke Hartemink-Grinwis. Vorige week precies zestig jaar geleden.

De twee dochters van Rinus (82) en Pieteke (82) uit Duiven hadden in deze coronatijd een bijzonder cadeau geregeld. Een videofilm met felicitaties van de kinderen, kleinkinderen (5), achterkleinkinderen (4) en familieleden en kennissen. Aan elkaar gemonteerd door een handige kleinzoon. Zo trok op hun eigen televisie een bonte stoet bekenden aan het diamanten paar voorbij. Rinus: “Een mooier cadeau bestaat niet. Zelfs een schoonzus uit Spanje sprak ons toe.”

Rinus komt van de Geitenkamp in Arnhem. Pieteke werd geboren in Jakarta als zoon van een KNIL-militair. Ze trouwden jong, als 22-jarigen. De eerste drie jaar woonden op de verbouwde zolder van het huis van zijn ouders. Daarna kwamen ze via twee andere adressen in Arnhem 33 jaar geleden in Duiven terecht. Ze wonen nog steeds in hetzelfde huis aan de Wilgenlaan. Beide echtelieden werkten bij PTT Post en gingen op 57-jarige leeftijd met vervroegd pensioen.

Rinus: “Er zijn wel wat gebreken, maar het gaat ons goed. We hebben een hond. We moeten er dus uit en dat is goed. Zo blijven we lopen.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden