<p>Na bijna vijf maanden thuis alleen digitale muziekles volgen, kunnen de opgeluchte Duivense muzikanten weer samen muziek maken in ’t Muziekhuus.</p>

Na bijna vijf maanden thuis alleen digitale muziekles volgen, kunnen de opgeluchte Duivense muzikanten weer samen muziek maken in ’t Muziekhuus.

Er klinkt weer muziek bij Liemers Harmonie Duiven

Er klinkt weer volop muziek bij Liemers Harmonie Duiven. De jeugdgroepen en de muzieklessen hadden de primeur van het jaar 2021. Na bijna vijf maanden digitale muziekles en niet samen kunnen spelen, was het weer mogelijk om muziek te maken in ’t Muziekhuus.

“We hebben een prachtig gebouw met veel ruimte. We kunnen daardoor genoeg afstand houden nu dat nodig is,” aldus secretaris Bart Kersten. “Het is fijn dat leerlingen weer echt contact kunnen hebben met hun docent. Ook kunnen we nu nieuwe leerlingen weer laten kennis maken met muziekles. Vanaf nu kan het alleen maar beter worden.”

De afgelopen maanden lag de harmonie niet helemaal stil. Op 4 mei is een bijdrage geleverd aan de filmpjes over de Dodenherdenking van de gemeente Duiven en de gezamenlijke kerken. Kersten: “Iedereen speelde thuis een stuk in. Dat is samengevoegd tot een film door onze dirigent. Een mooi resultaat, maar het is veel leuker om nu elkaar weer in het echt te zien en te horen.”

Het (jeugd-)harmonieorkest repeteert op donderdagavond en de (jeugd-)slagwerkgroep repeteert op dinsdagavond. Muzieklessen worden op verschillende middagen gegeven in ’t Muziekhuus aan de Visserlaan 39.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden