<p>Henk en Nel Meijer in de feestelijk versierde deuropening van hun huis. Rechts burgemeester Huub Hieltjes van Duiven die het diamanten paar namens de gemeente kwam feliciteren.</p>

Henk en Nel Meijer in de feestelijk versierde deuropening van hun huis. Rechts burgemeester Huub Hieltjes van Duiven die het diamanten paar namens de gemeente kwam feliciteren.

(Foto: René Nijhuis Fotografie)

Zondag 11 oktober 1959, danszaal Raben in Didam...

Op 27 mei was het Groessense echtpaar Meijer 60 jaar getrouwd. Henk Meijer en Nel Meijer-Berendsen zijn 79. Ze hebben drie zoons (een is er overleden) en vijf kleinkinderen.

Zondag 11 oktober 1959, danszaal Raben in Didam. Het is kermis in ‘Diem’ en Nel Berendsen viert die dag bovendien haar achttiende verjaardag. Laat ze daar bij Raben nou een leuke jongen ontmoeten! Henk Meijer uit Groessen. Bijna 62 jaar later zijn ze nog steeds samen en 60 jaar getrouwd. Het was geen ‘motje’, maar Henk moest in dienst en de vergoeding die hij als kostwinner zou krijgen was hoger dan die voor een vrijgezel. Trouwen dus.

Die diensttijd ging uiteindelijk helemaal niet door omdat Henk als gevolg van een brommerongeluk enige tijd in coma lag. Eenmaal hersteld haalde hij zijn groot-rijbewijs en werd hij vrachtwagenchauffeur. Een beroep dat hij tot zijn pensioen uitoefende. Nel werkte onder meer negentien jaar op het gemeentehuis in Duiven.

Sinds 1997 wonen ze aan de Helhoek, vlakbij waar Henk werd geboren. Het gaat ze goed. Henk: “Je zou denken dat we nog minstens tien jaar mee kunnen en dat hopen we ook. Maar we weten dat dingen snel kunnen veranderen. We zien het wel. Tot het zover is proberen we van iedere dag wat te maken.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden