<p>Priscilla en Maarten Molenveld en hun dochter Fayenn en Peter de Wijs van de Stichting Opkikker.</p>

Priscilla en Maarten Molenveld en hun dochter Fayenn en Peter de Wijs van de Stichting Opkikker.

Opkikker maakt zieke kinderen blij

Bijna alle ouders zullen het beamen: niets zo mooi als kinderen. Maar het prachtige plaatje dat ouders voor ogen hebben wordt niet altijd bewaarheid. Er worden ook kinderen geboren met een beperking of een kind loopt een aandoening op. Gelukkig is er dan de Stichting Opkikker.

Al 26 jaar zorgt Opkikker voor een lichtpuntje in het leven van gezinnen met een langdurig ziek kind. Ze worden uitgenodigd voor een zogenaamde Opkikkerdag in Vakantiepark Center Parcs De Eemhof in Zeewolde. Daar wordt een uitgebreid op maat gemaakt activiteitenprogramma afgewerkt. De mogelijkheden zijn niet gering. De kinderen (en hun ouders en broertjes) kunnen onder meer een helikoptervlucht maken, naar een beautysalon, varen met een speedboot, als ridder verkleed rondrijden in een koets of brandweerman spelen. Er worden foto’s gemaakt en de gezinnen krijgen een dvd mee naar huis met filmopnamen van de dag. Voor eten en drinken wordt uiteraard ook gezorgd. De hele dag kost de deelnemers geen cent.

Peter de Wijs uit Zevenaar is vrijwilliger bij Stichting Opkikker. Hij is vanzelfsprekend enthousiast. “Het is mooi dat deze organisatie bestaat. Ik zie regelmatig met eigen ogen hoe kinderen en gezinnen onbezorgd genieten van zo’n dag. Even uit de sleur en de zinnen verzetten. De kinderen worden aangemeld door artsen, via ziekenhuizen en door het sociaal maatschappelijk werk. Er zijn schrijnende gevallen bij en juist daarom is het zo fijn dat Opkikker er is. Een geheel zelfstandige non-profitorganisatie die geen subsidie krijgt van de overheid. We moeten het volledig hebben van donaties, sponsors en vrijwilligers. Netwerkbedrijf Alliander is een grote sponsor, net als Center Parcs. De Eemhof is onze vaste locatie voor Opkikkerdagen.”

Dagen die vanwege corona tijdelijk niet door konden gaan en daarna weer met een beperkt aantal deelnemende gezinnen. Er staan er nog veel op een soort wachtlijst. Peter de Wijs: “Voor de zieke kinderen en de gezinnen heel jammer. We proberen het te compenseren door kinderen een verrassingspakket te sturen. Toch even iets leuks.”

Zo’n kind is Fayenn Molenveld, de zieke, vierjarige dochter van Priscilla en Maarten Molenveld uit Westervoort. Fayenn is nog in afwachting van een uitnodiging voor een Opkikkerdag, maar vooruitlopend daarop is ze benoemd tot ambassadeur van de Stichting Opkikker. Peter de Wijs overhandigde haar de speciale Opkikker-medaille, met de toelichting: “De hele wereld mag weten wat voor kanjer jij bent.”

Priscilla Molenveld, in verwachting van haar tweede kind, is blij met de aandacht, maar wil die vooral gericht hebben op het goede werk van Stichting Opkikker. “We hebben veel te stellen met Fayenn en zitten met haar in een behandeltraject. Hopelijk pakt dat goed uit. Dat Opkikker Fayenn en ons een fijne dag in het vooruitzicht stelt is mooi, maar ons gaat het er vooral om dat ze dat voor heel veel kinderen en gezinnen doen. Zo’n organisatie verdient alle lof.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden