<p>Robert de Wit poseert passend gekleed met een EK-statafel en kruk.</p>

Robert de Wit poseert passend gekleed met een EK-statafel en kruk.

(Foto: René Nijhuis Fotografie)

EK-statafels en krukken vliegen deur uit

Vrijdag 11 juni begint het Europees Kampioenschap voetbal met Turkije-Italië. Zondag 13 juni speelt Nederland zijn eerste wedstrijd tegen Oekraïne. Tegen die tijd hoopt Robert de Wit van het Duivense bedrijf Pronto Print nóg meer statafels en krukken te hebben verkocht dan tot nu toe. Statafels en krukken van gerecycled karton en helemaal in Oranje-sfeer. Een treffend staaltje innovatie van een Duivense mkb-ondernemer.

“Hartstikke goed, boven verwachting”, antwoordt Robert de Wit op de vraag hoe het gaat met de verkoop, waarvoor hij enkele weken geleden de site www.ektafel.nl lanceerde. Direct na de introductie (de site was nog niet eens klaar) bestelde de redactie van het tv-programma Zappsport van AvroTros al tafels en krukken via bol.com. De positieve reacties én bestellingen volgden elkaar in de dagen en weken daarna snel op. Enerzijds tot verrassing van Robert de Wit, anderzijds ook weer niet.

“Zelf was ik gelijk enthousiast over de tafels en krukken en dan verwacht je eigenlijk dat anderen dat ook zijn. Dat kan dan wel eens tegenvallen, maar in dit geval gelukkig niet. Zeker nu het EK dichterbij komt, vliegen ze de deur uit. Vooral in het business-to-business-traject. Bedrijven die ze als cadeautje weggeven aan klanten of medewerkers. Dan gaat het ook meestal om grotere bestellingen. Tien stuks, twintig stuks. Vaak gepersonaliseerd, dus met het logo of de naam van het bedrijf erop gedrukt.”

Het EK-avontuur begon voor Robert de Wit met de investering in een nieuwe machine die niet alleen papier kan verwerken, maar ook plaatmateriaal. Beetje bij beetje ontdekten Robert de Wit en zijn medewerkers de mogelijkheden van de machine. Ook het verwerken van karton vormt geen probleem. Dat bracht Robert op het idee van een statafel en kruk. De EK-tafel is 106 centimeter hoog en dankzij een speciale coating bestand tegen water (en bier of wijn). De kruk is 65 centimeter hoog en eveneens stevig, duurzaam en spatwaterbestendig.

Robert: “Zeker in het begin merkte ik wel dat mensen die een afbeelding zagen van de statafel en kruk twijfels hadden over de stevigheid. Logisch ook als je hoort dat ze van gerecycled karton zijn. Het leuke is dat iedereen die ze in handen heeft, al die twijfel gelijk overboord gooit. Op de kruk kun je prima zitten en ook de tafel is heel stabiel. En met die oranje kleur en de poot van de tafel in de vorm van een oranje leeuw, ziet het er gelikt uit.”

Try out
Inmiddels is Robert de Wit zover dat hij zijn EK-statafels en krukken ziet als een try out voor nog meer evenementen. Na het EK de Olympische Spelen en volgend jaar is alweer het WK voetbal in Qatar. Robert: “We proberen mee te liften op de euforie die je vaak ziet ontstaan bij grote evenementen. Euforie die samenhangt met successen van Oranje en Nederlandse sporters. In meerdere opzichten hoop ik daarom dat we het heel goed gaan doen dit EK.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden