<p>Kinderburgemeesters Jasmijn Braam en Lars Evers zijn allebei boekenwurmen en komen graag in de bibliotheek.&nbsp;</p>

Kinderburgemeesters Jasmijn Braam en Lars Evers zijn allebei boekenwurmen en komen graag in de bibliotheek. 

(Foto: PR)

Maak kennis met de kinderburgemeesters

Afgelopen jaar zijn er in de Liemers twee kinderburgemeesters benoemd. Sinds september 2020 is Jasmijn Braam (12) de eerste kinderburgemeester van Zevenaar. In december 2020 is Lars Evers (10) verkozen tot de eerste kinderburgemeester van Duiven.

Zij zijn aanwezig bij officiële gelegenheden die een relatie hebben met kinderen. Denk aan de opening van een speeltuin, maar ook dodenherdenking en bij diverse andere evenementen. Jasmijn en Lars zijn dol op lezen en hebben daarom een speciale plek gekregen op de website van Kunstwerk! de Bibliotheek.

Boekenwurmen
Op debibliotheekliemers.nl/kinderburgemeester maak je kennis met de boekenwurmen Jasmijn en Lars. Zij vertellen meer over zichzelf en schrijven recensies van hun favoriete boeken. Jasmijn zit in groep 8 van basisschool De Bem in Zevenaar en is nog tot september kinderburgemeester. Lars zit in groep 7 van Montessori IKC De Groene Ring in Duiven en kan nog tot en met december zijn rol als kinderburgemeester uitvoeren.

Top tien
Jasmijn en Lars hebben speciaal voor de bibliotheek een top tien samengesteld om hun leeftijdsgenoten te inspireren. Beiden vonden ze het moeilijk hun lijst te beperkten tot slechts tien boeken. Jasmijn leest graag boekenseries, zoals Dagboek van een Muts of Vlogvriendinnen. Lars is dol op spannende boeken, zoals onder andere alle Harry Potter-boeken. De boeken zijn te reserveren bij de vestigingen en servicepunten van de Bibliotheek.

Nieuwsgierig geworden?
Ben je nieuwsgierig geworden? Ga naar onderstaande website en leer de Liemerse kinderburgemeesters kennen. De pagina wordt regelmatig bijgewerkt met nieuwe favoriete boeken en recensies, geschreven door de kinderburgemeesters.

debibliotheekliemers.nl/kinderburgemeester

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden